Ez most nagyobb adagban készült, mert mintha éreztem volna, hogy finomra sikerül.
80 dkg csirkemell
20 dkg darált sertés hús
1,5 dl hideg víz
2 evőkanál kemény zsír
2 teáskanál só
1 kávéskanál fehér bors
1 kávéskanál fokhagyma só
A csirkemellet feldaraboltam és a késes aprítóba rakom, alaposan pépesíteni kell, semmiképpen nem elég darálni, az aprítóban a pé elég hamar feltud melegedni, ezért használunk hideg vizet, én úgy szoktam , hogy a fűszereket is bele rakom a vízbe, és alaposan elkeverem benne, a péphez teszem a zsírt, egybe járatom az aprítóval, ekkor kapja meg a vizet a fűszerekkel, alaposan pépesre forgatom a géppel, majdnem folyós legyen az állaga, ekkor egy tálba szedem, és belegyúrom a darált húst is, ... alaposan egybe keverem,majd a masszát a sonka présbe rakom... lezárom és 24 órára hűtőbe rakom.
A 24 óra letelte után egy nagyobb fazékba állítom a prést és 80 fokon 2,5 órát abáltam, majd hideg vízre tettem és a préssel együtt lehűtöttem, ezután még egy éjjelre a hűtőbe raktam a prést benne a finomsággal.. másnap reggel vettem ki belőle, gyakorlatilag ez az jelenti amíg hűlt addig is a présben volt, így egy nagyon jó állagú felvágott lett belőle..
1. Először masszát keverünk a következőkből: 3 evőkanál tejföl, tojások, liszt, só, bors, petrezselyem és 10 dkg reszelt sajt. 2. Ezután apróra vágjuk a húst és a masszához kev...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemájat tisztítsd meg, ha szükséges, a maradék szívet, hártyás részt távolítsd el. Arra ügyelj, hogy a szeletek ne legyenek 1,5 centiméternél vastagabbak, különben nem tudnak...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA liba szárnytövet megmossuk és besózzuk. A tepsit kikenjük olajjal vagy vajjal vagy zsírral és erre tesszük a húst és adunk hozzá 2 dl vizet és lefedve fóliával közepes lángon...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűMegcsináljuk a nokedlit és a húsról nagyrészt lefözzük a vízet majd 1 doboz rizs fözőkrémet adunk hozzá.Felforraljuk majd hozzáadjuk a nokedlit.Egyet rotyantunk rajta.Ezután az egé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű