2 nagyobb padlizsán
fél fej lila hagyma
4 gerezd fokhagyma
3 bő evőkanál majonéz
só
bors
A padlizsánokat félbevágva beirdalva,sózva-borsozva először vágott felükkel felfelé,letakarva,majd megfordítva takarás nélkül 40-40 percig megsütöttem, majd lehántottam a héjukat. Amikor kissé kihűltek, akkor feldaraboltam őket, és turmixgépbe tettem. A hagymát felkockáztam, a fokhagymát szétzúztam, és az egészet összeturmixoltam. Aztán ízlés szerint sóztam, borsoztam. Mikor pedig egészen kihűlt, akkor hozzákevertem a majonézt is.
A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk ketté, kiskanállal vájjuk ki a belsejüket, és tegyük félre. Olajban pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, tegyük hozzá a kockákra vágott cukkin...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA szárazanyagokat és a nedves anyagokat külön külön elkeverjük, majd a nedves hozzávalókba beleturmixoljuk a friss bébispenótot. A nedves hozzávalókat lassan adagolva simára keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kölest egy szűrőben alaposan megmossuk, majd a víz és kókusztej keverékében, egy csipet só és egy kevés vaníliaőrlemény társaságában odatesszük főni. Közepes lángon kb. 20-25 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarhonyát egy lábasban aranybarnára pirítjuk, kivesszük és félrerakjuk. Ugyanebben a lábasban egy kevés olajat hevítünk és 2-3 percig pirítjuk a felkarikázott kolbászt. Rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz