menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém


Írta:

Elk. idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 nagyobb padlizsán
fél fej lila hagyma
4 gerezd fokhagyma
3 bő evőkanál majonéz

bors

Elkészítés:


A padlizsánokat félbevágva beirdalva,sózva-borsozva először vágott felükkel felfelé,letakarva,majd megfordítva takarás nélkül 40-40 percig megsütöttem, majd lehántottam a héjukat. Amikor kissé kihűltek, akkor feldaraboltam őket, és turmixgépbe tettem. A hagymát felkockáztam, a fokhagymát szétzúztam, és az egészet összeturmixoltam. Aztán ízlés szerint sóztam, borsoztam. Mikor pedig egészen kihűlt, akkor hozzákevertem a majonézt is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vegán töltött paradicsom
Vegán töltött paradicsom

A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk ketté, kiskanállal vájjuk ki a belsejüket, és tegyük félre. Olajban pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, tegyük hozzá a kockákra vágott cukkin...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Spenótos-hajdinás palacsinta kéksajt mártással
Spenótos-hajdinás palacsinta kéksajt mártással

A szárazanyagokat és a nedves anyagokat külön külön elkeverjük, majd a nedves hozzávalókba beleturmixoljuk a friss bébispenótot. A nedves hozzávalókat lassan adagolva simára keverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sára
Kókuszos kölesgolyó
Kókuszos kölesgolyó

A kölest egy szűrőben alaposan megmossuk, majd a víz és kókusztej keverékében, egy csipet só és egy kevés vaníliaőrlemény társaságában odatesszük főni. Közepes lángon kb. 20-25 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrienn
Alföldi tányéros
Alföldi tányéros

A tarhonyát egy lábasban aranybarnára pirítjuk, kivesszük és félrerakjuk. Ugyanebben a lábasban egy kevés olajat hevítünk és 2-3 percig pirítjuk a felkarikázott kolbászt. Rádobjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk