2 nagyobb padlizsán
fél fej lila hagyma
4 gerezd fokhagyma
3 bő evőkanál majonéz
só
bors
A padlizsánokat félbevágva beirdalva,sózva-borsozva először vágott felükkel felfelé,letakarva,majd megfordítva takarás nélkül 40-40 percig megsütöttem, majd lehántottam a héjukat. Amikor kissé kihűltek, akkor feldaraboltam őket, és turmixgépbe tettem. A hagymát felkockáztam, a fokhagymát szétzúztam, és az egészet összeturmixoltam. Aztán ízlés szerint sóztam, borsoztam. Mikor pedig egészen kihűlt, akkor hozzákevertem a majonézt is.
A joghurtos-fűszeres marináddal , ecsetet használva, egyenletesen vonjuk be a karfiol felületét. A maradék marinádot tegyük félre, tároljuk hűtőben: a következő 2-3 napban húsok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára. 2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára. 3. Simítsd folpackkal bélelt formába a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTököt megmos, feldarabol, sütőpapíron elrendez. Mézzel megcsurgat (+egyéb fűszerek). 200 fokos EM sütőben 30 perc. 180 fokra vissza, 15 + 10 + 10 + 5 percek - míg el nem készül....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA padlizsánokat mosd meg, majd papírtörlővel törölgesd szárazra. Szeleteld fel tetszés szerint fél centi vastagra. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű