1 kisebb padlizsán
1 kisebb kígyóuborka
citrom leve
olívaolaj
friss kakukkfű
friss bazsalikom
friss tárkony
bors
A padlizsánt és a kígyóuborkát szeleteld fel vékonyabb szeletekre. Párold meg őket kevés olívaolajon, majd pirítsd is meg. A sütés vége előtt szórd meg a friss fűszerekkel.
A répát gyufányi darabokra felvágjuk. A cukrot a mézzel feltesszük főni, ha forrásban van beledobjuk a répát és addig főzzük, míg áttetszően pirosak lesznek a répák (20-30 perc),...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ledarált tönköket olajon, hagymával, vágott zöldpetrezselyemmel, borssal, sóval megpároljuk, míg a leve elfő, és egy kicsit megpirul. A tűzről levéve 1 nyers és egy apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított sárgarépát lereszeljük, összekeverjük a zabpehellyel. Hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát és összegyúrjuk. Közben reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű