Hozzávalók 12 darabhoz:
25 dkg túró
10 dkg étcsokoládé
5 dkg darált keksz
5 dkg kristálycukor
3 evőkanál méz
2 evőkanál tej
1 evőkanál étolaj
1 citrom
pár csepp vaníliaaroma
- a túrót törd át egy kicsit villával,
- majd jól keverd össze a mézzel, a vaníliaaromával, a reszelt citromhéjjal és a keksszel.
- formázz a masszából dió nagyságú golyókat.
- tedd őket egy zárható műanyag edénybe,
- és lefedve rakd legalább 20-30 percre a mélyhűtőbe.
- pihentetés után a bevonóhoz vízgőz felett olvaszd fel az étcsokoládét a tejjel,
- add hozzá az étolajat, rakd hozzá a cukrot.
- szúrd fogvájóra vagy hurkapálcára a golyókat,
- és mártsd meg a csokoládéban,
- majd csorgasd le a felesleget,
- és tedd sütőpapírra.
- azzal együtt rakd a golyókat a hűtőbe addig, amíg a máz megszilárdul.
A hozzávalókat összegyúrjuk, és tenyerünkkel diónyi méretűre formázzuk. Bő, forró olajban kisütjük! Frissen, tálaljuk!! PANÍROZNI NEM KELL!!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombafejek közepéből kitörjük a szárakat. A szárakat apróra vágjuk a fokhagymával együtt. Kevés olívaolajon elkezdjük pirítani az apróra vágott gombaszárat és fokhagymát. Sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálcára, vagy a gyúródeszkára zsemlemorzsát hintünk, majd annyi lyukat kell a morzsába vájni, ahány tojást meg szeretnénk sütni. A kivájt mélyedésekbe beleütünk egy-egy tojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat a túró kivételével, robotgép segítségével turmixold össze. Ha nem elég krémes, adj hozzá kevés olívaolajat.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű