70 dkg túró
10 dkg krémsajt
10 dkg vaj
2 kaliforniai paprika
1 kisebb hagyma
fél teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
A túrót, a krémsajtot és a vajat egy tálba tesszük, fűszerezzük és robotgéppel összedolgozzuk. A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, majd apróra szeleteljük és belekeverjük. Az asztalra egy nagy darab fóliát terítünk és ráhalmozzuk a túrós masszát és rudat formálunk belőle. Feltekerjük a fóliát és a két végét megkötjük, hogy megtartsa a formáját. Hűtőbe tesszük 3 órára, majd szeletelhetjük.
Megmossuk, meghámozzuk a burgonyákat, kis-vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd 10 perc múlva kinyomkodjuk a levét. Hozzáadunk csicseriborsólisztet, friss, aprított ro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze az olvasztott vajat, a felaprított rozmaringot és az olívaolajat. Egy kerek, közepes tűzálló tálnak (kerámia, jénai vagy tortafo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszeljük le a burgonyákat, majd tegyük bele egy kivajazott tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg és a fűszereket se felejtsük el. Egy edénybe tegyünk bele némi olvasztott vajat, majd kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 fokos légkeveréses sütőben sütjük
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű