60 dkg csirkemell
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt ementáli
5 dkg márványsajt
olívaolaj
petrezselyemzöld
só, bor
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Közben egy kis edényben felmelegítjük a tejfölt és belekeverjük a tejszínt. A reszelt ementálit és a darabokra tördelt márványsajtot is hozzáadjuk és folyamatosan kevergetjük. Ne főzzük, csak 2-3 percen át rotyogtassuk így a sajt is megolvad és szószos állagúvá válik. Miután a hús megsült leöntjük a sajtszósszal, majd zöldpetrezselyemmel megszórjuk a tetejét és tálalhatjuk is.
A csirkemellet mosd meg és vágd csinos kockákra. Egy kisebb keverőtálban verd fel a tojást, vagy tojásmentes panírhoz keverd el az 1 ek. keményítőt 2-3 ek. vízzel. Egy másik tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuktában a vajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, amikor megpirult ráteszem a pulykacombfilét és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózom, borsozom, megszórom s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lábosba teszünk egy nagy kanál zsírt, s ha forró, hozzáteszünk egy fej karikára vágott hagymát. 2. 1-2 percig kavarjuk, hogy meg ne égjen, beleteszünk egy kávéskanál jó papr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz