10 dkg szalonna
1 kg krumpli
0,5 kg lebbencstészta
víz,só
A szalonnát zsírjára pirítom,hozzá adom a felszeletelt krumplit. Felengedem vízzel,ha akarom teszek hozzá erőspaprikát,sót. Ha megfőtt a krumpli,rárakom a lebbencset,hogy a víz 1 ujjnyira ellepje. Fővés közben elkezd sűrűsödni,közben kavargatjuk. Később ha már nagyon sűrű,akkor a bográcsot emelgetve forgatjuk át. Szépen körbepirítjuk.
1. A meghámozott, megmosott burgonyákat finomra-pépesre reszeljük, majd egy finom lyukú szűrőn, egy kanál segítségével kipréseljük, kinyomkodjuk a levét, hogy csak egy sűrű burgony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent meghámoztam, összedaraboltam és feltettem főni annyi vízben ami éppen ellepi, puhára főztem. A főtt zöldségeket az aprítóba (turmixba) kanalaztam, hozzáadtam a so...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a füstölt sajtot vékonyra reszeltem. A majonézt elkevertem a tejföllel, finomra reszelt fokhagymával, sóval,borssal , majd hozzáadtam a répát és a sajtot. Az egész...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánokat meghámozzuk,szeletekre vágjuk és megsózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából a fokhagymával, sóval, borssal és ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű