10 dkg szalonna
1 kg krumpli
0,5 kg lebbencstészta
víz,só
A szalonnát zsírjára pirítom,hozzá adom a felszeletelt krumplit. Felengedem vízzel,ha akarom teszek hozzá erőspaprikát,sót. Ha megfőtt a krumpli,rárakom a lebbencset,hogy a víz 1 ujjnyira ellepje. Fővés közben elkezd sűrűsödni,közben kavargatjuk. Később ha már nagyon sűrű,akkor a bográcsot emelgetve forgatjuk át. Szépen körbepirítjuk.
A padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A vágott felülettel lefelé egy tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. A sütőből k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Első lépésként a paradicsomszószt készítjük el. Fogj egy reszelőt, s a legnagyobb lyukas részén (ahol almát is reszelünk) reszeld le a paradicsomokat. Első hallásra ez talán fur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát nagyobb kockákra vágtam, a fokhagymát felszeleteltem, a többi zöldséget pedig kb 3 centis darabokra vágtam. Serpenyőben olajon üvegesre pároltam a hagymát, majd hozzárakt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű