Családireceptkönyv.hu

Slambuc


Írta:

Elk. idő: 2-3 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


10 dkg szalonna
1 kg krumpli
0,5 kg lebbencstészta
víz,só

Elkészítés:


A szalonnát zsírjára pirítom,hozzá adom a felszeletelt krumplit. Felengedem vízzel,ha akarom teszek hozzá erőspaprikát,sót. Ha megfőtt a krumpli,rárakom a lebbencset,hogy a víz 1 ujjnyira ellepje. Fővés közben elkezd sűrűsödni,közben kavargatjuk. Később ha már nagyon sűrű,akkor a bográcsot emelgetve forgatjuk át. Szépen körbepirítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Csicseriborsós burgonyaropogós
Csicseriborsós burgonyaropogós

1. A meghámozott, megmosott burgonyákat finomra-pépesre reszeljük, majd egy finom lyukú szűrőn, egy kanál segítségével kipréseljük, kinyomkodjuk a levét, hogy csak egy sűrű burgony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lívia
Vegán sajtszósz
Vegán sajtszósz

Mindent meghámoztam, összedaraboltam és feltettem főni annyi vízben ami éppen ellepi, puhára főztem. A főtt zöldségeket az aprítóba (turmixba) kanalaztam, hozzáadtam a so...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Füstölt sajtos, sárgarépás kenő
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Füstölt sajtos, sárgarépás kenő

A sárgarépát és a füstölt sajtot vékonyra reszeltem. A majonézt elkevertem a tejföllel, finomra reszelt fokhagymával, sóval,borssal , majd hozzáadtam a répát és a sajtot. Az egész...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
Padlizsán szeletek krumplis, fokhagymás bundában
Padlizsán szeletek krumplis, fokhagymás bundában

A padlizsánokat meghámozzuk,szeletekre vágjuk és megsózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából a fokhagymával, sóval, borssal és ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk