Családireceptkönyv.hu

Slambuc


Írta:

Elk. idő: 2-3 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


10 dkg szalonna
1 kg krumpli
0,5 kg lebbencstészta
víz,só

Elkészítés:


A szalonnát zsírjára pirítom,hozzá adom a felszeletelt krumplit. Felengedem vízzel,ha akarom teszek hozzá erőspaprikát,sót. Ha megfőtt a krumpli,rárakom a lebbencset,hogy a víz 1 ujjnyira ellepje. Fővés közben elkezd sűrűsödni,közben kavargatjuk. Később ha már nagyon sűrű,akkor a bográcsot emelgetve forgatjuk át. Szépen körbepirítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós karfiolfasírt
Ropogós karfiolfasírt

A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezt követően öntsük le róla a vizet, várjuk meg, míg kihűl, egy éles késsel aprítsuk fel és keverjük...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Töltött gombafejek borzas bundában
Töltött gombafejek borzas bundában

A bacont és az újhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A bacont kipirítjuk...

Elkészítési idő: 30 perc !
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Gomba sörtésztában
Gomba sörtésztában

A lisztből, tojásból, sörről kevés sóval sűrű tésztát készítünk. Belemártjuk a vastag szeletekre vágott gombát. Forró olajban kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Hamis bolognai
Hamis bolognai

A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát, zellert és a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát felkockázzuk, a zeller szárát levelei nélkül apró karikákra vágjuk....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk