menu

Családireceptkönyv.hu

Sós stangli


Írta:

Adag: 48 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
½ liter tej, amennyit a tészta felvesz
10 dkg élesztő
1 egész tojás
1 ek. só
1 tk. cukor
olaj, a tésztát megkenni

A tetejére:

1 tojás a kenéshez
nagyszemű só
egész kömény vagy reszelt sajt

Elkészítés:


Az élesztőt 1-2 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojást egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és elkezdjük dagasztani a tésztát. Közben apránként adagolunk hozzá a maradék tejből annyit, amennyit a tészta felvesz és kenyértészta állagú lesz. Amikor a tészta összeállt, szép sima a felülete, elválik a kéztől és az edény falától, akkor 6 cipóra osztjuk, gömbölyűre formázzuk és letakarva a duplájára kelesztjük.

Miután a cipók megkeltek, meglisztezzük a nyújtódeszkát és minden cipót egyenként, kör alakúra és lehetőleg jó vékonyra nyújtunk, majd megkenjük a tetejét olajjal. Egy körlapot 8 egyenlő cikkre vágunk. A cikkeket egyenként a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük és úgy helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, hogy a kifli közepén a tészta kis csücske alulra kerüljön, különben sütéskor fel fog emelkedni. Mindenképpen hagyjunk elég helyet a kiflik között, mert még növekedni fognak.

Ismét hagyjuk kelni, körülbelül 10-15 percet, majd kenjük meg a tetejüket felvert tojással és szórjuk meg só és egész kömény keverékével, vagy reszelt sajtot is szórhatunk rá, attól függően, hogy ki hogyan szereti. Forró, 230 fokos sütőbe tegyük és szép világosbarnára süssük meg. Nagyjából jó 10 perc alatt megsülnek.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://gasztroangyal.hu/receptek/sos-stangli/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kenyér gm 1.
Kenyér gm 1.

tejben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez és tésztát készítünk. 30 percig kel, 170C-on sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Acma, a puha török zsemle
Acma, a puha török zsemle

A langyos tejben elkeverünk egy teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a sütőport és összekeverjük. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szénhidrátcsökkentett mákos csiga
Szénhidrátcsökkentett mákos csiga

A tojást, túrót, édesítőt és vizet szépen elkeverjük, a nagyobb túrórögöket szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a liszteket és a sütőport és egynemű, rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha kell, még...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Croissant
Croissant

A 25 dkg vajat betesszük a fagyasztóba. Egy tálba kimérjük a lisztet. Hozzáadjuk a sót. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk