Massza: 1/2 kg darált hús,2 tojás,petrezselyemzöld,egy kisebb hagyma megdinsztelve,só,bors és zsemlemorzsa.
Töltelék: szeletelt sonka, lapka sajt, párolt fokhagymás spenót.
Külső: szeletelt bacon
A masszát bekeverem,a spenótot fokhagymával,sóval megpárolom.
Alufóliára kis zsírt kenek,erre fedésben lerakok bacon csíkokat,rásimítom a masszát. Rápakolom a sonka és sajtszeleteket,végül a spenótot. Ügyesen feltekerem és a fóliába becsavarom. Kb. 40-60 percig sütöm,végén pirítom.
Főttkrumpli-spenóttal,rizzsel,zöldségekkel,salátákkal,főzelékkel tálalható.
A csülköt főzés előtt 2 órával besózzuk. Majd lemossuk és leszárítjuk róla a nedvességet. A kacsazsírt megolvasztjuk. Ha teljesen felolvadt a zsír, belerakjuk a csülköt. Fontos, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst a fűszerekkel összegyúrjuk, majd állni hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek. Vizes kézzel megformázzuk őket, majd forró olajban megsütjük. (Az eredeti recept parázson k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapockát csíkokra, a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra összezúzzuk. A füstölt angolszalonnát, gépsonkát és a meghámozott csemegeuborkát vékony me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA comb bőrös felét középről indulva egy éles késsel óvatosan, kb. fél centiméterenként beirdaljuk. Ezután bedörzsöljük olajjal, gazdagon sózzuk és belemasszírozzuk, majd egy vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű