Hozzávalók egy őzgerincformához:
18 dkg porcukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő, 18 dkg vaj, 50 dkg tehéntúró, 2 csomag vaníliáscukor, ízlés szerint mazsola (el is hagyható), 2 XXL-es és egy normál natúr piros pettyes túró-rudi, 10-12 db babapiskóta, 20 gr étkezési zselatin, 1 citrom, 3 dl tej.
2 dl tejben elkevertem a zselatint, majd felfőztem. Félretettem hűlni, addig amíg a túrós részt elkészítettem.
A porcukrot a vajjal habosra kevertem, majd hozzáadtam az összetört túrót, vanilliáscukrot, a citrom reszelt héját, a mazsolát és jól összekevertem. Utána egy fél citrom levével újból kikevertem. Addigra kihűlt a zselatinos tej is , amit hozzáöntöttem és alaposan elvegyítettem, simává kevertem.
Az őzgerincformát folpackkal kibéleltem és beleöntöttem a túrós massza felét. Erre elhelyeztem a túró-rudikat, majd befedtem a maradék túróval.
A megmaradt 1 dl tejbe hirtelen megmártottam (ne ázzon el) a babapiskótákat és a túrós masszatetejére sűrűn leraktam.
Becsomagoltam fóliába és hűtőszekrénybe tettem dermedni. Legalább 3 órát legyen a hidegen. Én fogyasztás előtti nap este készítettem és remekül megszilárdult a tortám.
Hűtés után, kifordítottam az őzgerincből, lehúztam róla a fóliát és csokireszeléket kapott díszítésként.
A tésztához a porcukrot, a margarint, a mézet, a rumaromát és a tojásokat gőz fölött felfőzzük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Két lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat alaposan mosd meg, a tetejüket vágd le. Mindegyiknek szedd ki a belsejét, de arra vigyázz, hogy ne lyukaszd át a gyümölcsöt. Sorakoztasd az almákat egy közepes nagyságú,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból közepes keménységű tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, derelyemetszővel tenyérnyi négyzeteket vágunk. A tésztalapok közepét párhuzamosan bevagdaljuk. Egyik fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű