Tészta:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
fél evőkanál citromlé
5 evőkanál tej
Csipet só
Töltelék:
1 üveg magozott meggybefőtt
4-5 evőkanál Extra Jam (lekvár)
50 dkg tehéntúró
2 tojás
fél dl rum
10 dkg mazsola
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1-2 evőkanál citromlé
1 citrom reszelt héja
Vaj, zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három egyenlő részre osztjuk és fél órát hagyjuk pihenni.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, a túrót áttörjük és hozzáadjuk a tojás sárgáját. A rumba beáztatott mazsolát és ízlés szerinti porcukrot, vaníliás cukrot adunk még hozzá. Belekeverjük a citrom levét és héját is. A tojások habját keményre verjük és óvatosan a túrós masszához adjuk.
Az egyik tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, feltekerjük, mint a bejglit és betesszük a hűtőbe. A tortaformát kivajazzuk, megszórjuk a zsemlemorzsával. A maradék tésztából az egyiket kinyújtjuk, belefektetjük a formába és megszórjuk a meggyel.
A maradék tésztát is kinyújtjuk és a meggyre tesszük. Ennek a tetejére kenjük a túrós tölteléket. A lekvárral töltött tésztát felszeljük fél centis darabokra. A túrós töltelékre helyezzük. Előmelegített sütőbe tesszük, 15 perc után takarékra hajtjuk a gázt és egy órán keresztül sütjük. Jó étvágyat hozzá!
A vajat vagy margarint mikrohullámú sütőben felmelegítjük, majd belekeverjük a csokoládét, simára dolgozzuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel nagyon habosra keverjük, majd beleön...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn, majd keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és hagyjuk állni, hogy levet engedjen. Amikor az alma már levet engedett,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krémhez 4 kanál lisztet 4 dl tejjel, 1 tojással simára keverek, majd sűrű krémmé főzöm. 2. Amíg hűl, 25 dkg porcukrot, 25 dkg margarint, 1 csomag vaníliás cukorral habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz