Családireceptkönyv.hu

Almás béles


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
200 g sertészsír

1 evőkanál porcukor
100 ml tejföl (20%-os)
25 g élesztő (friss)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A töltelékhez
2 kg alma
100 g kristálycukor
2 teáskanál fahéj (őrölt)
1 marék zsemlemorzsa
A etejére
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


A tejfölben elkeverjük az élesztőt. Lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a csipet sót, cukrot, tojást és az élesztős tejfölt is. Jól összegyúrjuk, a elfelezzük és félretesszük, amíg az almát elkészítjük.
Az almákat lereszeljük (aki szeretné, meghámozhatja én nem szoktam sem itt sem a lepénynél meghámozni).Ha lereszeltük az almát, lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a tepsi - ez nálam 35x25 cm. Tepsibe tesszük, meghintjük 1 marék zsemlemorzsával.Rátesszük az almát, aminek a levét kinyomkodtuk. Ezt megszórjuk cukorral, meghintjük fahéjjal és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. Villával megszurkáljuk.és 1 felvert tojással megkenjük. 160 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Hőlégkeverésesnél elég neki 20-25 perc.Ha kihűlt az almás béles felvágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nálam minden mennyiségben jöhetne az almás süti. Ez az almás béles recept is anyós féle recept, ennek vastagabb a tésztája, mint az enyémnek. Van az a pár recept, amiben szerintem jobb a zsír én ebben is meghagytam, ugyan ha valaki akarja, le lehet cserélni margarinra. Illetve lehet kevesebb almával akár, de szerintem az almás sütik lelke az alma, szóval abból jó sok kell. 35x25 cm-es tepsiben készül az enyém.

Almás béles

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Csokis zabkeksz
Csokis zabkeksz

Melegítsük elő a sütőt 175 C-ra. A zablisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A vajat a mézet és a csokoládét megolvasztjuk majd összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer
Linzer

1.Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojáss...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Ananászos túródesszert citromfűvel
Ananászos túródesszert citromfűvel

A citromfüvet apróra vágjuk, összenyomkodjuk a túróval, majd simára keverjük a joghurttal és a mézzel. Az ananászt megtisztítjuk, fél centis kockákra vágjuk. Pohárba rétegezzük a g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Grillázs készítése krémek ízesítésére
Grillázs készítése krémek ízesítésére

Egy serpenyőbe beletenni a cukrot és a diót, majd elkezdeni melegíteni. Amikor már a cukor elkezd megolvadni, mérsékelni kell a lángot. Ezután állandó keverés mellett addig kara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk