menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós pogácsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók kb. 1 - 1 1/2 tepsihez:

25 dkg vaj
25 dkg túró
25 dkg liszt
2 szórásnyi só
tetejére egy tojás

Ha nagyobb társaságnak készítjük, kezdjük mindjárt dupla adaggal.

Elkészítés:


A tojás kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk (nálam elő a robotgép és bele mindent). Kis időre a tésztát hidegre tesszük. Kb. 3x hajtogatva a tésztát kinyújtjuk kb. 1-2 cm magasra. Tetejét késsel berácsozzuk és közepes vagy kicsi pogácsaszaggatóval a pogácsákat kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket egymástól kicsit távolabb, tetejüket megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Egy picit pirítsuk meg az oldalát is, akkor még ropogós is lesz. Imádom, hogy a hajtogatás miatt nagyon jól megemelkedik a pogi és a rétegeknél szétnyitható, szedhető, cincálható, ehető.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos kosárka
Sajtos kosárka

A tészta hizzávalóit összegyúrni, a kosárkákat kibélelni és világosra sütni. A krémhez a tejből és lisztből sűrű pépet főzni. a tűzről levéve hozzáadni a 4 tojás sárgáját, a 20 dl...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Medvehagymás-túrós rudak
Medvehagymás-túrós rudak

Elkészítés: A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáforgatjuk az aprított medvehagymát. Külön tálban villával törjük át a túrót, majd adjuk hozzá a márván...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sós süti
Sós süti

Mindent összedagasztani, legalább 1 órát hideg helyen pihentetni. Utána kinyújtani téglalap alakúra és kb. fél cm vastagságúra. 1 egész tojással megkenni, négyzet alakúra felszelet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Piaci lángos
Piaci lángos

Elkészítés A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell len...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk