Családireceptkönyv.hu

Túrós pogácsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók kb. 1 - 1 1/2 tepsihez:

25 dkg vaj
25 dkg túró
25 dkg liszt
2 szórásnyi só
tetejére egy tojás

Ha nagyobb társaságnak készítjük, kezdjük mindjárt dupla adaggal.

Elkészítés:


A tojás kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk (nálam elő a robotgép és bele mindent). Kis időre a tésztát hidegre tesszük. Kb. 3x hajtogatva a tésztát kinyújtjuk kb. 1-2 cm magasra. Tetejét késsel berácsozzuk és közepes vagy kicsi pogácsaszaggatóval a pogácsákat kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket egymástól kicsit távolabb, tetejüket megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Egy picit pirítsuk meg az oldalát is, akkor még ropogós is lesz. Imádom, hogy a hajtogatás miatt nagyon jól megemelkedik a pogi és a rétegeknél szétnyitható, szedhető, cincálható, ehető.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Zöldfűszeres, sajtkrémes csavart stangli
Zöldfűszeres, sajtkrémes csavart stangli

A csavart stanglihoz először a leveles tésztát kitekerjük, a krémsajtot összekeverjük sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel, majd megkenjük vele a tészta alsó felét. E...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás csomó
Fokhagymás csomó

1. Keverd össze a vizet az oliva olajjal, sóval, cukorral, élesztővel egy zárható edényben. (Élesztőt elkeverni) 2. Add hozzá a lisztet, gyúrd össze, zárd le az edényt és tedd egy...

Elkészítési idő: kb 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Vajdasági sós
Vajdasági sós

5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Update Ricottás-Magvas Pogácsa
Update Ricottás-Magvas Pogácsa

- Az alapanyagokat pontosan kimérjük, és egy tálban összegyúrjuk. - Fóliába csomagolva néhány órára hűtőbe tesszük a tésztát. - Majd kivesszük és Master Mixxel megszórt szilikon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk