Hozzávalók kb. 1 - 1 1/2 tepsihez:
25 dkg vaj
25 dkg túró
25 dkg liszt
2 szórásnyi só
tetejére egy tojás
Ha nagyobb társaságnak készítjük, kezdjük mindjárt dupla adaggal.
A tojás kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk (nálam elő a robotgép és bele mindent). Kis időre a tésztát hidegre tesszük. Kb. 3x hajtogatva a tésztát kinyújtjuk kb. 1-2 cm magasra. Tetejét késsel berácsozzuk és közepes vagy kicsi pogácsaszaggatóval a pogácsákat kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket egymástól kicsit távolabb, tetejüket megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Egy picit pirítsuk meg az oldalát is, akkor még ropogós is lesz. Imádom, hogy a hajtogatás miatt nagyon jól megemelkedik a pogi és a rétegeknél szétnyitható, szedhető, cincálható, ehető.
A csavart stanglihoz először a leveles tésztát kitekerjük, a krémsajtot összekeverjük sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel, majd megkenjük vele a tészta alsó felét. E...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Keverd össze a vizet az oliva olajjal, sóval, cukorral, élesztővel egy zárható edényben. (Élesztőt elkeverni) 2. Add hozzá a lisztet, gyúrd össze, zárd le az edényt és tedd egy...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: Könnyű5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Az alapanyagokat pontosan kimérjük, és egy tálban összegyúrjuk. - Fóliába csomagolva néhány órára hűtőbe tesszük a tésztát. - Majd kivesszük és Master Mixxel megszórt szilikon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű