1kg paprika, 1kg paradicsom, 1kg hagyma, 1 dl olaj, 1 dl víz,20 dkg cukor, 10 dkg só, 50 dkg sűrített paradicsom, 1 konzerv kukorica, 2 konzerv sampion gomba. lé nélkül.
A hagymát kis kockára vágni az olajon üvegesre párolni hozzáadni a deci vizet. A paradicsomról lehúzni a héjat összevágni kicsire a paprikát is. Hozzáadni a cukrot, sót, kukoricát, gombát. 20 percet főzni a végén egy kis Nátrium - benzoátot. Üvegekbe rakni és 20 percet dunsztolni.
A barackot megmosom, meghámozom, felkockázom és teletöltöm az üvegeket és ráteszem a a tetőket. Beleállítom a kuktába az üvegeket és a kuktát a maximális jelzésig feltöltöm vízze...
Elkészítési idő:Az üvegeket már egy nappal korábban célszerű előkészítened, hogy ki is száradjanak. Én mosogatógépben mostam el őket, de kézzel elmosogatva is tökéletesen jók lesznek. Az almát...
Elkészítési idő:1. A birsalmát szivacsos dörzsölés, körömkefézés, szóval némi tisztítás után nagyobb szeletekre, v. kockákra vágom. Nem kell sem meghámozni, sem a csumáját kivágni. 2. Kuktában an...
Elkészítési idő:A barackokat mossuk meg, magozzuk ki. A befőtthöz nem jó a nagyon puha barack, azt hagyjuk meg a lekvárhoz. Sárgabarackbefőttnek azokat válogassuk ki, amelyek már szép érettek, de...
Elkészítési idő: