1kg paprika, 1kg paradicsom, 1kg hagyma, 1 dl olaj, 1 dl víz,20 dkg cukor, 10 dkg só, 50 dkg sűrített paradicsom, 1 konzerv kukorica, 2 konzerv sampion gomba. lé nélkül.
A hagymát kis kockára vágni az olajon üvegesre párolni hozzáadni a deci vizet. A paradicsomról lehúzni a héjat összevágni kicsire a paprikát is. Hozzáadni a cukrot, sót, kukoricát, gombát. 20 percet főzni a végén egy kis Nátrium - benzoátot. Üvegekbe rakni és 20 percet dunsztolni.
Elkészítem a felöntőlét, amit felforralok a fűszerek miatt, majd hagyom hűlni mialatt a meggyet magozom. A meggyet többször váltott vízben megmosom,kimagozom. Az előkészített st...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket megmosom, magot kiszedem. Kifacsarom a citrom levét. Az almát megmosom, reszelő nagy lyukú oldalán lereszelem. Ráöntöm a citrom levét és a húsát is hozzáteszem. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel tartósítószer nélkül készül a lekvárod, nagyon fontos, hogy a befőttesüvegek csírátlanok legyenek. Ehhez először is mosogatószerrel nagyon alaposan mosd el az üvegeket és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű