Alap:
300 g háztartási keksz
2 ev. kanálkakaó
50 g vaj
1 ev. kanálporcukor
200 ml tej
Túrós töltelék:
250 g lágy túró
250 ml habtejszín
2 db citrom - héja + leve
1 ev. kanálporcukor
Vaníliás réteg:
2 csomagvanília ízű pudingpor
200 ml habtejszín
600 ml tej
3 ev. kanálporcukor
Továbbá szükségünk lesz:
200 ml habtejszín
1 csomag vaníliacukor
2 ev. kanálporcukor
Először elkészítjük a vaníliás tölteléket: 600 ml tejbe beleöntjük a cukrot és a pudingport, majd sűrű pudingot főzünk, ezután kihűtjük. Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz. Óvatosan eldolgozzuk.
Elkészítjük a kekszes korpuszt. Ehhez a háztartási kekszet összetörjük, hozzákeverjük a kakaót és a felolvasztott vajat. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, és addig dolgozzuk, amíg a hozzávalók egységes masszává össze nem állnak.
Egy kor alakú sütőforma alját (28 cm átmérőjű) kibéleljük a kekszes alappal.
Erre kerül a túrós töltelék: ehhez a túrót eldolgozzuk a reszelt citromhéjjal és kifacsart citromlével, valamint a cukorral. Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a túrós masszába.
Erre kerül a vaníliás réteg.
Az utolsó réteg a kemény habbá vert porcukros és vaníliacukros tejszínhab.
A kész süteményt kakaóval vagy reszelt csokoládéval meghintjük, majd legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Én egy egész éjszakára raktam a hűtőbe.
Szeleteljük.
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a 40 x 24 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. 2. A lisztet a darált mandulát és sütőport összekeverjük. 3. A puha vajat a cukorral habo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Egy lábosba beleöntjük a tejet, a 8 ek. cukrot, a pudingport és szokásos módon pudingot főzünk. Félre tesszük hűlni, de közben gyakran megkeverjük. 2. Főzünk egy adag kávét és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elesztot keves langyos tejjel es cukorral felfuttatom Egy talban beleszitalom a lisztet,hozzateszem a tojast,olajat,cukrot,a felfuttatott elesztot,sot,es a tejet lassan adagolv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNincs más dolgunk, mint az összes hozzávalót egy tálba tenni, és jól összegyúrni csakúgy, mintha kókuszgolyót készítenénk. Ha a tészta túl száraz lenne, adhatunk hozzá egy kicsivel...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű