Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zserbó- gasztroangyal


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg zsír
1 merőkanál tej (másfél deci)
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 késhegynyi szódabikarbóna

A töltelékhez

30 dkg darált dió
30 dkg porcukor
1 citrom lereszelt héja
baracklekvár

A mázhoz

3 kanál kakaó
3 kanál porcukor
3 kanál forró víz
4 csepp olaj

Elkészítés:


A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor gumis lesz a tésztánk. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatott élesztőt és a csipet szódabikarbónát. A tésztát jól kidolgozzuk és 3 részre osztjuk. Lisztezett nyújtódeszkán 3 vékony lapot nyújtunk belőlük. Az első lapot beletesszük az előzőleg kizsírozott, kilisztezett tepsibe. A darált diót összekeverjük a porcukorral és a citrom lereszelt héjával. A tésztát először vékonyan megkenjük a baracklekvárral, majd egyenletesen megszórjuk a cukros dió felével. Ugyanígy töltjük meg a következő lapot is, végül a harmadik lapot a tetejére tesszük. Villával több helyen is megszurkáljuk a tésztánkat, majd letakarva 1 órát pihentetjük sütés előtt. Lassú tűzön sütjük, 175 fokon körülbelül 40-45 percig. Amikor kivettük a sütőből, megvárjuk, amíg langyosra hűl, csak akkor vonjuk be a csokimázzal.

A 3 evőkanál kakaót a forró vízzel és a porcukorral alaposan kikeverjük. Csöppentünk bele 4 csepp olajat, ettől lesz szép fényes a máz, és egyenletesen a tészta tetejére simítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Madártej
Madártej

A tojásokat szétválasztjuk fehérjére és sárgájára. A vanília rúd kikapart belsejével (én a rudat is bele szoktam dobni, hogy még abból is belefőjön a vanília íz) és a cukor nagy ré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Fanta szelet
Fanta szelet

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját és az olajat keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkever...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Mogyorós kinder bueno szelet
Mogyorós kinder bueno szelet

A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét folpackkal letakarjuk, és így hagyjuk k...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Baracklekváros muffin (Levendulalány)
Baracklekváros muffin (Levendulalány)

Bekapcsolom a sütőt 200-210 fokra. A lisztet, a sütőport és a sót egy tálba szitálom, majd elkeverem. Ha kakaós muffint szeretnénk azt itt keverjük hozzá. Egy másik tálba kimérem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk