175 gr natúr joghurt
10 enyhén púpos ek liszt
1 db tojás
1 cs vaniliás cukor
csipet só
1 cs sütőpor
1 narancs és 1 citrom reszelt héja
kevés rum, v. rumaroma
A hozzávalókat összekeverjük és robotgéppel jól kidolgozzuk.
Amíg az olajat forrósítjuk, a tésztát pihentetjük (kb 10 perc).
Teáskanállal diónyi darabkákat szaggatunk a tésztából az olajba. A fánkocskák mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálaláskor csoki öntettel, porcukorral díszíthetjük
(én még jégcukrot is szórtam rá).
Egy serpenyőben megpirítjuk a diót. Semmit nem kell alá tenni, csak folyamatosan kavargatni. Amikor kezd leválni a vékony héja, és illatozik is, leveszem a tűről, és óvatosan áttöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Minimum 1 órára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban először keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurthoz, a vanília kivonatot és öntsük bele a lisztes keverékbe. Dolgozzuk jól el, és keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű