Családireceptkönyv.hu

mikulás csizmák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


jjj

Elkészítés:


Mikulás csizmák

Hozzávalók:

15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
3 dkg holland kakaó
1 tk. őrölt fahéj
1-2 ek. hideg víz (ha nem áll össze)

A "prémhez":

1 tojásfehérje
10 dkg porcukor
kókuszreszelék

A tészta hozzávalói gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és 1/2-1 órára fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
5-6 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

180 C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 12 perc alatt készre sütjük.

A tojásfehérjét habverővel felverjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. A kihűlt csizmák tetejét belemártjuk, lecsurgatjuk a felesleget és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Sütőpapírra fektetve hagyjuk megszáradni.

Jól záródó fémdobozban 3-4 hétig simán eltarthatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


kkk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Mézes krémes
Mézes krémes

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. A cukrot, vajat, mézet, tojást simára keverjük, majd alacsony lángon, gyorsan kevergetve összefőzzük. Nem forraljuk, csak kicsit összefőzz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sütőtökös pite
Sütőtökös pite

Tészta A tésztához megadott mennyiség elég egy 24cm-es pite aljához és a beborításához is. Ha nem szeretnénk a tetejét díszíteni, felezzük meg a mennyiségeket. Mivel ez egy omlós...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsintafánk
Palacsintafánk

A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felheví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SZILVALEKVÁROS-FAHÉJJAS PAPUCS
SZILVALEKVÁROS-FAHÉJJAS PAPUCS

Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk. Hagyjuk, hogy szétmálljon. A lisztet, sikért, tojást, édesítőt, joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, jól összedolgozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk