A tésztához
7 db tojásfehérje
20 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál finomliszt
A krémhez
7 db tojássárgája
8 ek cukor
4 csomag vaníliás cukor
3 tasak vaníliás pudingpor
1 l tej
25 dkg margarin
A tetejére
2 dl habtejszín
2 dkg csokoládé (reszelt)
A tojássárgáját kikeverjük a vaníliával, és a cukorral, a pudingokkal, kevés tejjel csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a maradék tejet, és folytonos keverés közben sűrű krémmé főzzük.
A tojásfehérjékből kemény habot készítünk, hozzáadjuk a cukrot, a kókuszreszeléket és a lisztet.
Papírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
A habosra kevert margarint hozzáadjuk a kihűlt főzött krémhez.
A kihűlt tésztára rákenjük a krémet, tetejére tejszínhabot teszünk, és megszórjuk csokival.
Pár órát hűtjük, és szeleteljük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 32x28 cm
A töltelék a bejgliből maradt. A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk,majd enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval(Nekem nem volt ekkora,egy poharat hasz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat (a reszelt sajt kivételével) egy tálban összekeverjük és 5 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely egy kicsit megszívja magát. (Ha túl lágynak érezzük, adhatunk még h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd fél órán át hűtőben pihentetjük. Közben felverjük a tojásfehérjét és belekeverjük a kókuszreszeléket és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojássárgáját fél óra hosszat keverünk cukorral. Hozzákeverünk 50 g vajat, 3 rúd puhított csokoládét, hámozzatlan mandulát, majd 6 tojásfehérjéből vert kemény habot. Kivajazott f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes