Az alaphoz
200 g Oreo keksz
60 g vaj (olvasztott)
A krémhez
160 g étcsokoládé (45-59%-os)
150 ml habtejszín (30-32%-os)
A díszítéshez
7 szem eper (friss)
10 g csokoládé - fehér
Az oreo kekszet aprítógépben őröljük finom szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük jól el a masszát.
Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt (így könnyen kifordíthatjuk majd az alapot a formából), majd nyomkodjuk bele az oreos masszát. Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb. 1.5 cm magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz.
A tejszínt forraljuk fel és öntsük a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a "krém".
Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, az oreos alapra. Egyenletesen simítsuk el a csokit
Az epreket vágjuk félbe és nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe. Szórjuk meg a tetejét apróra vágott fehércsokival és legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
Meleg vizes késsel szépen szeletelhető. :) Mennyei, finom édesség!
1. A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem, hozzáadtam a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek forró vizet. 2. Jól kidolgoztam. 3. A lisztet a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só, pirított dió, kakaópor) összekeverem. A fehérjét, majd a sárgáját felverem a cukorral. Egy harmadik tálban összetörök 1,5 banánt, elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítom és hidegre, vagy hütöbe teszem egy tálba, vagy nylon zacsiba, pár órára, vagy másnapig. Másnap reggel elnyújtom, amennyire tudom, és megkenem a puha vajjal,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű