A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
250 g vaj
2 db tojássárgája
3 evőkanál tejföl (20%-os)
1 csapott kávéskanál só
A tészta kenéséhez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A krémhez
250 ml 2,8%-os tej
40 g búzaliszt (BL55)
40 g trappista sajt (reszelt)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
só
50 g vaj
A hempergetéshez
150 g trappista sajt (reszelt)
A lisztet elmorzsoljuk, a vajjal majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót és a tejfölt. Összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe 1 órát pihenniLisztezett deszkán vékonyra kb. 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk..Egy kb. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a felvert tojással megkenjük és, 180 C fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szEgy lábasba tesszük a tojást, a sót, a lisztet, a reszelt sajtot, majd hozzáöntjük lassan adagolva a tejet, és csomómentesre keverjük.ép pirosra sütjük.Feltesszük főzni és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzükLevesszük a tűzről és a vajat hozzákeverünk, majd kihűtjük.
1-1 pogácsát a krémmel összetapasztunk nem baj ha kicsit a szélein kikandikál a krém, mert ezt reszelt sajtban meghempergetjük, így tapad oda a sajt az oldalához.Ezután az oldalukat reszelt sajtba hempergetjük.El is készültek a csodálatos szakállas pogácsák! ;)
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. É...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoltam 180 fokra, hogy előmelegedjen. A tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam (vagy vágtam), hogy mindkettőn kb. 7-8 bacon elférjen (a szalonna két vég...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszemorzsolom a lisztet a margarinnal majd hozzáadom a többi hozzávalót. Kinyújtom de nem szabad vékonyra nyújtani. Megkenem tojássárgájával,megszórom reszelt sattal és rudakra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRemek rágcsálnivaló hideg téli estékre Reszeljük le vagy daráljuk meg robotgéppel a sajtot. Dolgozzuk össze a margarinnal, a liszttel, a sóval. Adhatunk hozzá apróra vágott snid...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű