A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
250 g vaj
2 db tojássárgája
3 evőkanál tejföl (20%-os)
1 csapott kávéskanál só
A tészta kenéséhez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A krémhez
250 ml 2,8%-os tej
40 g búzaliszt (BL55)
40 g trappista sajt (reszelt)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
só
50 g vaj
A hempergetéshez
150 g trappista sajt (reszelt)
A lisztet elmorzsoljuk, a vajjal majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót és a tejfölt. Összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe 1 órát pihenniLisztezett deszkán vékonyra kb. 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk..Egy kb. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a felvert tojással megkenjük és, 180 C fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szEgy lábasba tesszük a tojást, a sót, a lisztet, a reszelt sajtot, majd hozzáöntjük lassan adagolva a tejet, és csomómentesre keverjük.ép pirosra sütjük.Feltesszük főzni és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzükLevesszük a tűzről és a vajat hozzákeverünk, majd kihűtjük.
1-1 pogácsát a krémmel összetapasztunk nem baj ha kicsit a szélein kikandikál a krém, mert ezt reszelt sajtban meghempergetjük, így tapad oda a sajt az oldalához.Ezután az oldalukat reszelt sajtba hempergetjük.El is készültek a csodálatos szakállas pogácsák! ;)
12 órás kovász receptje: 300 ml víz 300 g liszt rétes 2 evőkanál olaj ( kihagyható) 20 g élesztő A 12 órás kovász készítése, sütés előtti napon. Beteszek minden hozzávalót a...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom rétestészta keménységűre. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1/2-1 cm vas...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűRétestésztát gyúrunk. Töpörtyűt a liszttel borssal összegyúrjuk, hűtőbe pihentetjük. Tésztát kinyújtjuk, egyik felébe töpörtyű, hajtjuk. Balról, jobbról, felülről, alulról. Még 3x...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót és a reszelt sajtot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű