Tészta:
6 tojasfeherje hab,
6 tojasarga,
15 dkg cukor,
15 dkg dio,
3 ek. liszt,
1 ek griz,
sütőpor
Krém:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
3 kanál ness kávé
A felsorolt rendben kavarom a tésztát és vajazott-lisztezett tepsiben megsütöm .
A krémhez habosra kavarom a hozzávalókat.
Miután kihűlt a tészta (a tepsiben), rákenem a krémet, majd a tetejére hideg csokimázt csepegtetek, mert nem nagyon lehet a krémre kenni
Az epret megpucoljuk, mossuk és lecsepegtetjük. 300 g epret a cukorral és a cointreau-val pürésítjük. A maradék epret apró kockákra vágjuk, majd az eperpüréhez keverjük. A csokol...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűTÉSZTA: A szalalkálit olvasszuk fel tejben (kb. 2-3 dl). Majd az összes hozzávalót a szalalkális tejjel összedolgozzuk, közepes lágyságú tésztát gyúrunk belőle. Sütő hátlapján vag...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesÖsszedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk, és 15 percet pihentetjük. 25×39 cm-es tepsi hátán sütjük. 180 fokon kb 20 perc alatt megsül. A krémhez a lis...
Elkészítési idő: 60 prc Nehézség: KözepesKettesével kell megsütni a lapokat, így a tésztát is külön-külön kell kikeverni, mindhárom adaghoz, ezért ameddig az első adag tészta a sütőben van, előkészíthetjük a másodikat, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű