Tészta:
6 tojasfeherje hab,
6 tojasarga,
15 dkg cukor,
15 dkg dio,
3 ek. liszt,
1 ek griz,
sütőpor
Krém:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
3 kanál ness kávé
A felsorolt rendben kavarom a tésztát és vajazott-lisztezett tepsiben megsütöm .
A krémhez habosra kavarom a hozzávalókat.
Miután kihűlt a tészta (a tepsiben), rákenem a krémet, majd a tetejére hideg csokimázt csepegtetek, mert nem nagyon lehet a krémre kenni
A tészta alapanyagait gyúrjuk össze,édesítsük,ha kell. Sütőpapíros tortaformába nyomkodjuk bele,kb.:1 m-es peremet hagyva a szélénél. Tegyük hűtőbe. A töltelék hozzávalóit villá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes1. A cukrot simára keverjük a margarinnal, belekeverjük egyenként a tojásokat, a tejfölt, a citrom levét és héját és a szódabikarbónát. 2. Simára keverjük a liszttel is, és süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és meghintjük liszttel. A diót durvára vágjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a mézet együtt felolvasztjuk (de nem forraljuk) hagyjuk kihűlni (langyosra) belekeverjük a tojásokat (2 egész és 4 sárgája) a porcukrot, a szódabikarbónát és a lisztet (...
Elkészítési idő: 1-1 1/2 óra Nehézség: Könnyű