2 hagyma
fél fej kelkáposzta
2 sárgarépa
1 fehérrépa
2 szelet zeller
Fél fej karalábé
1 doboz vegakrém/tejföl
só,bors, őrölt kömény, pirospaprika
2-3 pulykavirsli
2 hagyma felaprítva, fél fej kelkáposzta, 2 sárgarépa, egy fehérrépa, kevés zeller, de mehet bele karalábé- nekem nem volt otthon - és ezt annyi vízzel felönteni, hogy épphogy ellepje. Fűszerek: őrölt kömény, só, bors, pirospaprika, só és főhet amíg megpuhul. Akkor mehet bele a felkarikázott - nálam pulyka frankfurti( jó magas hústartalmút vegyetek, nálam kb 80%), és azt is puhára főzzük. Egy vegakrémet a levesből kivett 4-5 evőkanál lével elkeverni és bele a levesbe. Pár percig még főni hagyni és kész is.
Előkészítés: A céklát megmossuk, meghámozzuk, és vékony csíkokra-szeletkékre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprózzuk. A répaféléket megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megfőzött sonka lehullott széleit apróra vágjuk, és hagymával, karalábékockákkal átpirítjuk. Tehetünk bele medvehagymát is. Felöntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük és megfőzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForró olajon kevergetve párolni kezdjük az apróra vágott zöldségeket (tetszés szerint), majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt csirkeszárnyat,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA csontokat az urammal kettéfűrészeltetem! :-) Beleteszem egy fazékba, felengedem vízzel. Felteszem főni, jó nagy lángon. Mikor kezd habot engedni, azt szűrőkanállal szépen leszed...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz