menu

Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi palacsinta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Palacsintához:
1. variáció 2 db
2 tojás
2 kanál vajkrém/sajtkrém/krémtúró

2. variáció 4 db
2 tojás
1,5 kanál útifű maghéj
1 dl szódavíz
Fél kiskanál szódabikarbóna
Húsos töltelékhez:
Fél kg csirkemell/pulykamell/pulykacomb
2 vöröshagyma
1 vegakrém
1 kanál mandulaliszt
só, bors, pirospaprika

Elkészítés:


Palacsinta 1. variáció:
A tojást gépi habverővel felverjük, belekeverjük a krémet, kicsit sózhatjuk is. Majd közepes tűzön kisütjük egy olajsprayvel spriccelt serpenyőben.
Palacsinta 2. variáció:
A tojásokat gép habverővel felverjük, bele a szódavíz és az útifű maghéj. Megint jól elkeverjük. Palacsintasütőt olajozzuk és a meleg sütőbe adagoljuk a tésztát. Meg kell várni, hogy elváljon az edénytől a tészta széle, tehát süljön jól át, akkor lehet megfordítani.
Hústöltelék:
Pörköltet készítünk a húsból, mivel csirke, ezért érdemes sok hagymával ( akár lehet 3-4 is, ha nem elég nagyok a hagymák), hogy elég sűrű szaftja legyen. Ha a hús megpuhult, a szaftból kiszedjük a husit és robotgéppel, darálóval, kinek mi van ledaráljuk. Kell hozzá egy két kanál a szaftból is, hogy ne legyen túl száraz. A maradék szafthoz a vegakrémet a liszttel és némi szafttal elkeverjük és összeforraljuk. Majd a palacsintákat megtöltjük a husival, és tálaláskor leöntjük a szósszal. Ha valaki szeretné, mehet hozzá még vegakrém a tetejére.

Hortobágyi palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Hamis tatárbifsztek
Hamis tatárbifsztek

Összekeverni, kóstolni, ha megfelel sima vagy pirítós kenyéren fogyasztani

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Karfiolos húsgombóc sajtmártással
Karfiolos húsgombóc sajtmártással

Szedjük rózsáira a karfiolt. Forrásban lévő, sós vízben főzzük 3 percig, majd csepegtessük le, hagyjuk kihűlni, és daraboljuk fel. Aprítsuk fel a hagymát és csíkozzuk fel a szalonn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rántott camembert pankó morzsában
Rántott camembert pankó morzsában

A sajthoz: A camembert-t vágjuk 4 felé. Készítsük elő a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. A tojást egy csipet sóval kicsit keverjük össze. Először a lisztben forgassuk meg....

Elkészítési idő: 20perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vineta krém(padlizsán)
Vineta krém(padlizsán)

A padlizsánt a villanykályha tetején egy régi serpenyőben jó puhára sütöm mindenik oldalára megfordítva.(otthon Erdélyben parázson sütöttem) Közben elkészítem a majonézt a tojás s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk