Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi palacsinta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Palacsintához:
1. variáció 2 db
2 tojás
2 kanál vajkrém/sajtkrém/krémtúró

2. variáció 4 db
2 tojás
1,5 kanál útifű maghéj
1 dl szódavíz
Fél kiskanál szódabikarbóna
Húsos töltelékhez:
Fél kg csirkemell/pulykamell/pulykacomb
2 vöröshagyma
1 vegakrém
1 kanál mandulaliszt
só, bors, pirospaprika

Elkészítés:


Palacsinta 1. variáció:
A tojást gépi habverővel felverjük, belekeverjük a krémet, kicsit sózhatjuk is. Majd közepes tűzön kisütjük egy olajsprayvel spriccelt serpenyőben.
Palacsinta 2. variáció:
A tojásokat gép habverővel felverjük, bele a szódavíz és az útifű maghéj. Megint jól elkeverjük. Palacsintasütőt olajozzuk és a meleg sütőbe adagoljuk a tésztát. Meg kell várni, hogy elváljon az edénytől a tészta széle, tehát süljön jól át, akkor lehet megfordítani.
Hústöltelék:
Pörköltet készítünk a húsból, mivel csirke, ezért érdemes sok hagymával ( akár lehet 3-4 is, ha nem elég nagyok a hagymák), hogy elég sűrű szaftja legyen. Ha a hús megpuhult, a szaftból kiszedjük a husit és robotgéppel, darálóval, kinek mi van ledaráljuk. Kell hozzá egy két kanál a szaftból is, hogy ne legyen túl száraz. A maradék szafthoz a vegakrémet a liszttel és némi szafttal elkeverjük és összeforraljuk. Majd a palacsintákat megtöltjük a husival, és tálaláskor leöntjük a szósszal. Ha valaki szeretné, mehet hozzá még vegakrém a tetejére.

Hortobágyi palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÉSZTASALÁTA
TÉSZTASALÁTA

A tejfölt a sajtkrémmel és borssal összekeverjük, és állni hagyjuk. Beletesszük a többi hozzávalókat, és jól összekeverjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás rák (egész főtt garnélából)
Fokhagymás rák (egész főtt garnélából)

A főtt garnélák fejét leszedem (úgysem esszük meg), majd kevés olívaolajon megpirítom. Sózom, borsozom, özben reszelek rá némi fokhagymát, majd amikor már eltűnik a nedvesség, kevé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
BBQ Bacon ananász
BBQ Bacon ananász

A sajtot és az ananász karikát bevonjuk baconnel, megsütjük a vége előtt megkenjük BBQ szósszal. A végén petrezselyemmel megszórjuk.

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Paprikás sonkás-sajtos falatkák és szalonnás-hagymás
Paprikás sonkás-sajtos falatkák és szalonnás-hagymás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk