menu

Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi palacsinta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Palacsintához:
1. variáció 2 db
2 tojás
2 kanál vajkrém/sajtkrém/krémtúró

2. variáció 4 db
2 tojás
1,5 kanál útifű maghéj
1 dl szódavíz
Fél kiskanál szódabikarbóna
Húsos töltelékhez:
Fél kg csirkemell/pulykamell/pulykacomb
2 vöröshagyma
1 vegakrém
1 kanál mandulaliszt
só, bors, pirospaprika

Elkészítés:


Palacsinta 1. variáció:
A tojást gépi habverővel felverjük, belekeverjük a krémet, kicsit sózhatjuk is. Majd közepes tűzön kisütjük egy olajsprayvel spriccelt serpenyőben.
Palacsinta 2. variáció:
A tojásokat gép habverővel felverjük, bele a szódavíz és az útifű maghéj. Megint jól elkeverjük. Palacsintasütőt olajozzuk és a meleg sütőbe adagoljuk a tésztát. Meg kell várni, hogy elváljon az edénytől a tészta széle, tehát süljön jól át, akkor lehet megfordítani.
Hústöltelék:
Pörköltet készítünk a húsból, mivel csirke, ezért érdemes sok hagymával ( akár lehet 3-4 is, ha nem elég nagyok a hagymák), hogy elég sűrű szaftja legyen. Ha a hús megpuhult, a szaftból kiszedjük a husit és robotgéppel, darálóval, kinek mi van ledaráljuk. Kell hozzá egy két kanál a szaftból is, hogy ne legyen túl száraz. A maradék szafthoz a vegakrémet a liszttel és némi szafttal elkeverjük és összeforraljuk. Majd a palacsintákat megtöltjük a husival, és tálaláskor leöntjük a szósszal. Ha valaki szeretné, mehet hozzá még vegakrém a tetejére.

Hortobágyi palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tojás tálkában - medvehagymával
Tojás tálkában - medvehagymával

6 darab szufléformát olajozzunk ki vékonyan, majd tegyük félre, amíg elkészítjük a belevalókat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy serpenyőben pár csepp olajon megpirítunk 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Paprikás sonkás-sajtos falatkák és szalonnás-hagymás
Paprikás sonkás-sajtos falatkák és szalonnás-hagymás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Spaghetti Carbonara-Muffins
Spaghetti Carbonara-Muffins

Spaghetti bissfest in Salzwasser garen. Die Schalotte fein würfeln. Speck in einer Pfanne bei kleiner Hitze auslassen, Schalotte dazugeben und mit andünsten. Die Vertiefungen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Kacsamáj alapanyag leírás
Kacsamáj alapanyag leírás

Kacsamáj/libamáj fagyasztása. Sütés után is lehet? Nyersen, mert a sült máj megkeménykedik normál állapotban is, de lefagyasztva sem jobb a helyzet. Viszont finom házi májas pás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk