- egy közepes zeller
- só, bors, fokhagymapor, cayenne bors, kurkuma
- kenéshez olivaolaj
- csirkemell sonka
- kecskesajt tallérok
- 1 fej vöröshagyma
Mai gyors vacsim a hűtő átnézése után született meg. Szóval a zellerhasáb nálam most nyerő ötlet, egy újabb negyed vált rajongásom áldozatává. Aztán már csak "husit" kellett kitalálnom. Kis kecskesajt korongok csomagolódtak be pulykasonkába, alul-felül egy-egy szelet hagyma. Mivel a sonka kerek és kicsi volt, így két szelet lett végül fogpiszkálóval a sajt köré rögzítve. Aztán eszembe jutott, hogy tegnap kísérleti jelleggel csináltam fehér káposzta savanyúságot egy kis hagymával, és az a hűtőben várakozik. Nos nyilván nem puhult még meg túlságosan az ecetes lében, de már finom volt!
A burgonyát és cukkinit meghámozzuk, lereszeljük. Tálba téve hozzá adjuk a fűszereket, két tojássárgát, valamint annyi kukoricalisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk. A kész masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőt melegítsük elő 190-200 fokra. Vágjuk úgy félbe hosszában a csirkemelleket, hogy ki lehessen nyitni őket a töltéshez. Kenjük be kívül-belül a csirkemellet a citromlével, kinyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt leturmixoljuk, és simára keverjük a kókuszolajjal. A kókuszolajos banánba belekeverjük a zabpelyhet, a fahéjat és a felaprított aszalt meggyet. A zabpelyhes keveréket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkini végeit levágjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt cukkinit összekeverjük a többi hozzávalóval, majd 10 percig állni hagyjuk. Közben a sütőt 220 fokra elő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű