- egy közepes zeller
- só, bors, fokhagymapor, cayenne bors, kurkuma
- kenéshez olivaolaj
- csirkemell sonka
- kecskesajt tallérok
- 1 fej vöröshagyma
Mai gyors vacsim a hűtő átnézése után született meg. Szóval a zellerhasáb nálam most nyerő ötlet, egy újabb negyed vált rajongásom áldozatává. Aztán már csak "husit" kellett kitalálnom. Kis kecskesajt korongok csomagolódtak be pulykasonkába, alul-felül egy-egy szelet hagyma. Mivel a sonka kerek és kicsi volt, így két szelet lett végül fogpiszkálóval a sajt köré rögzítve. Aztán eszembe jutott, hogy tegnap kísérleti jelleggel csináltam fehér káposzta savanyúságot egy kis hagymával, és az a hűtőben várakozik. Nos nyilván nem puhult még meg túlságosan az ecetes lében, de már finom volt!
A szezámmagot és a diót megpirítjuk (a dió pirítását még véletlenül se hagyjuk ki, extra finom lesz!). A diót és az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. Összekeverjük a száraz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összekeverek egy tálban, és egy tortaformában 150 fokos sütőben 60 perc alatt készre sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálban keverd el a tönkölylisztet kakaóval és egy csipet sóval. 2.Add hozzá a palacsinta többi összetevőjét, és habverővel alaposan keverd össze a tésztát. Ha túl hígnak ta...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy keverőtálban összekeverjük alaposan a száraz hozzávalókat: a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a gyömbért, a fahéjat és a szerecsendiót. Egy kisebb mél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű