- egy közepes zeller
- só, bors, fokhagymapor, cayenne bors, kurkuma
- kenéshez olivaolaj
- csirkemell sonka
- kecskesajt tallérok
- 1 fej vöröshagyma
Mai gyors vacsim a hűtő átnézése után született meg. Szóval a zellerhasáb nálam most nyerő ötlet, egy újabb negyed vált rajongásom áldozatává. Aztán már csak "husit" kellett kitalálnom. Kis kecskesajt korongok csomagolódtak be pulykasonkába, alul-felül egy-egy szelet hagyma. Mivel a sonka kerek és kicsi volt, így két szelet lett végül fogpiszkálóval a sajt köré rögzítve. Aztán eszembe jutott, hogy tegnap kísérleti jelleggel csináltam fehér káposzta savanyúságot egy kis hagymával, és az a hűtőben várakozik. Nos nyilván nem puhult még meg túlságosan az ecetes lében, de már finom volt!
Tészta 1. A lisztbe beletesszük a csipetnyi sót, majd a hideg vajat hanyagul belekockázzuk, és kézzel vagy robotgéppel elkezdjük szétmorzsolni. Hozzáadjuk a tojást, és ha igényli,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kockákra vágjuk, majd sózzuk, fűszerezzük és legalább 60 percet pihentetjük a hűtőszekrényben. Ezalatt elkészítjük a mártást. Összekeverjük a mogyoróvaj port, a juh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a banánokat egy villa vagy egy botmixer segítségével pürésítjük. Összekeverjük a szárazanyagokat, azaz a lisztet, a sütőport, szódabikarbónát, egy csipet sót, a fahéjat és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához A bulgurt egy tálba öntjük, leöntjük forró vízzel, és lefedve hagyjuk 15 percig, hogy megszívja magát. Közben az uborkát félbevágjuk, kiskanállal kikaparjuk az ubor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű