Családireceptkönyv.hu

Somlói galuska


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskótához:
8 kanál zsírtalanított mandulaliszt
8 tojás
erytrit/négyszeres édesítő
2 kanál kakaópor
Krémhez:
2 csomag vanília puding
8 dl mandulatej

Csokiszószhoz:
2 tojássárgája
4 evőkanál zsírszegény kakaópor
4 evőkanál édesítőszer
Annyi víz, hogy krémes állagúvá váljon.
rumaroma
darált dió vagy mandula
növényi tejszínhab

Elkészítés:


Először a piskótákat kell megsütni. A fele mennyiségből, tehát 4 tojás és 4 kanál lisztből egy vaníliás, valamint a másik adagot kakaósnak. A fehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgákat az erytrittel és az aromával szintén kikeverjük, keverőlapáttal összeforgatjuk majd mehet a sütőpapíros tepsire. Kakaóssal ugyanez. Közben elkészítjük a vaníliapudingokat, és hagyjuk kissé kihűlni, de azért közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg. Fogunk egy nagyobb tálat, amibe alulra beletesszük a vaníliás tésztát, meglocsoljuk a rumaromával majd megszórjuk a darált dióval, és jöhet rá egy réteg puding. Jön a csokis piskóta, ugyanez az eljárás. Ha nem egy nagy tálban akarjuk szervírozni, akkor kiadagoljuk kisebb tálkákba, és ott kerül rá a tejszínhab és a kikevert csokiöntet. De ha marad egyben, akkor egyszerűen csak mehet rá a tejszínhab és a csoki, és egy-két óra pihentetés a hűtőben.

Somlói galuska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emese
Lusta asszony rétese
Lusta asszony rétese

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dobálós rétes
Dobálós rétes

A lisztet, cukrot, sütőport összekeverjük. A kizsírozott tepsibe a fele lisztet belehintjük. A margarint rá kockázzuk, majd a túrót ráhintjük, megszórjuk vaníliás cukorral és cit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Fehércsoki
Avatar Ilona Kedvelnék
Fehércsoki

Vízgőz fölött megolvasztjuk a kakaóvajat, majd ha már teljesen elolvad kézi habverővel csomómentesen hozzákeverjük a gesztenyelisztet, a mézet vagy az előzőleg kávédarálón porráőrö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk