Családireceptkönyv.hu

Somlói galuska


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskótához:
8 kanál zsírtalanított mandulaliszt
8 tojás
erytrit/négyszeres édesítő
2 kanál kakaópor
Krémhez:
2 csomag vanília puding
8 dl mandulatej

Csokiszószhoz:
2 tojássárgája
4 evőkanál zsírszegény kakaópor
4 evőkanál édesítőszer
Annyi víz, hogy krémes állagúvá váljon.
rumaroma
darált dió vagy mandula
növényi tejszínhab

Elkészítés:


Először a piskótákat kell megsütni. A fele mennyiségből, tehát 4 tojás és 4 kanál lisztből egy vaníliás, valamint a másik adagot kakaósnak. A fehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgákat az erytrittel és az aromával szintén kikeverjük, keverőlapáttal összeforgatjuk majd mehet a sütőpapíros tepsire. Kakaóssal ugyanez. Közben elkészítjük a vaníliapudingokat, és hagyjuk kissé kihűlni, de azért közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg. Fogunk egy nagyobb tálat, amibe alulra beletesszük a vaníliás tésztát, meglocsoljuk a rumaromával majd megszórjuk a darált dióval, és jöhet rá egy réteg puding. Jön a csokis piskóta, ugyanez az eljárás. Ha nem egy nagy tálban akarjuk szervírozni, akkor kiadagoljuk kisebb tálkákba, és ott kerül rá a tejszínhab és a kikevert csokiöntet. De ha marad egyben, akkor egyszerűen csak mehet rá a tejszínhab és a csoki, és egy-két óra pihentetés a hűtőben.

Somlói galuska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Amerikai palacsinta
Amerikai palacsinta

Keverd össze egy tálban a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot. Add hozzá a tejet, a tojást és az olvasztott, de nem meleg vajat, majd robotgéppel dolgozd simára a masszát. Akkor...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lili
Almás-fahéjas töltött fánk
Almás-fahéjas töltött fánk

Melegítsük langyosra az alma cidert és futtassuk fel benne az élesztőt (kb. 5 perc). Az olvasztott vajat keverjük össze a cukorral, a lisztet pedig a fűszerekkel és a sóval. A kett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veronika
Török: Lokma
Török: Lokma

1. A tésztához a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot összekeverjük, és külön a tojást, a vizet és az olajat. A két keveréket alaposan összedolgozzuk, 5 percig dagasztjuk. 60-90...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos madártej (Sóbors)
Citromos madártej (Sóbors)

A tejszínt és a tejet forraljuk egybe. A tojássárgákat a cukorral keverjük habosra, utána apránként csorgassuk a tejszínes-tejes keverékbe, kis láng felett 3-4 perc alatt sűrítsük...

Elkészítési idő: 25+45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk