menu

Családireceptkönyv.hu

Somlói galuska


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskótához:
8 kanál zsírtalanított mandulaliszt
8 tojás
erytrit/négyszeres édesítő
2 kanál kakaópor
Krémhez:
2 csomag vanília puding
8 dl mandulatej

Csokiszószhoz:
2 tojássárgája
4 evőkanál zsírszegény kakaópor
4 evőkanál édesítőszer
Annyi víz, hogy krémes állagúvá váljon.
rumaroma
darált dió vagy mandula
növényi tejszínhab

Elkészítés:


Először a piskótákat kell megsütni. A fele mennyiségből, tehát 4 tojás és 4 kanál lisztből egy vaníliás, valamint a másik adagot kakaósnak. A fehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgákat az erytrittel és az aromával szintén kikeverjük, keverőlapáttal összeforgatjuk majd mehet a sütőpapíros tepsire. Kakaóssal ugyanez. Közben elkészítjük a vaníliapudingokat, és hagyjuk kissé kihűlni, de azért közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg. Fogunk egy nagyobb tálat, amibe alulra beletesszük a vaníliás tésztát, meglocsoljuk a rumaromával majd megszórjuk a darált dióval, és jöhet rá egy réteg puding. Jön a csokis piskóta, ugyanez az eljárás. Ha nem egy nagy tálban akarjuk szervírozni, akkor kiadagoljuk kisebb tálkákba, és ott kerül rá a tejszínhab és a kikevert csokiöntet. De ha marad egyben, akkor egyszerűen csak mehet rá a tejszínhab és a csoki, és egy-két óra pihentetés a hűtőben.

Somlói galuska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Enikő
Méteres
Méteres

4 tojássárgáját 26 dkg porcukorral kikeverünk. Beleteszünk 1 dl étolajat és 1 dl forró vizet. Kikeverjük hozzáadunk 26 dkg lisztet és fél csomag sütőport és a tojások felvert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Almás habos sütemény
Almás habos sütemény

A tejszínt tegyük a hűtőbe, ha eddig nem ott volt! Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk alufóliával és a szeletelt almát egymás mellé helye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Palacsinta alaprecept (Bmintbalázs)
Palacsinta alaprecept (Bmintbalázs)

A palacsinta tésztához egy tálba tedd bele a lisztet, a tojást, a cukrot és a sót. A tej felével keverd el csomómentesre. Add hozzá a tej másik felét és a szódavizet. Keverd el e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Ausztria: Kaiserschmarrn
Ausztria: Kaiserschmarrn

1. A palacsintatésztához hasonlóan keverd össze a lisztet, tejet és a tojássárgákat. 2. A tojásfehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a masszába. Tegyél a tésztába egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk