Piskótához:
8 kanál zsírtalanított mandulaliszt
8 tojás
erytrit/négyszeres édesítő
2 kanál kakaópor
Krémhez:
2 csomag vanília puding
8 dl mandulatej
Csokiszószhoz:
2 tojássárgája
4 evőkanál zsírszegény kakaópor
4 evőkanál édesítőszer
Annyi víz, hogy krémes állagúvá váljon.
rumaroma
darált dió vagy mandula
növényi tejszínhab
Először a piskótákat kell megsütni. A fele mennyiségből, tehát 4 tojás és 4 kanál lisztből egy vaníliás, valamint a másik adagot kakaósnak. A fehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgákat az erytrittel és az aromával szintén kikeverjük, keverőlapáttal összeforgatjuk majd mehet a sütőpapíros tepsire. Kakaóssal ugyanez. Közben elkészítjük a vaníliapudingokat, és hagyjuk kissé kihűlni, de azért közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg. Fogunk egy nagyobb tálat, amibe alulra beletesszük a vaníliás tésztát, meglocsoljuk a rumaromával majd megszórjuk a darált dióval, és jöhet rá egy réteg puding. Jön a csokis piskóta, ugyanez az eljárás. Ha nem egy nagy tálban akarjuk szervírozni, akkor kiadagoljuk kisebb tálkákba, és ott kerül rá a tejszínhab és a kikevert csokiöntet. De ha marad egyben, akkor egyszerűen csak mehet rá a tejszínhab és a csoki, és egy-két óra pihentetés a hűtőben.
gépbe öntjük, és hagyjuk, hogy összekeveredjen a kekszmorzsával. Egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, rányomkodjuk a kekszet, elegyengetjük, majd hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felforralom a tejet a rizzsel és az összes többivel, egyet keverek rajta 2. Amikor felforrt, takarékra teszem és fedő alatt főzöm még fél órát. 3. Közben 2x, 3x megkeverem. 4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a moszkauer-grillázst: 1. A diót és a kandírozott narancshéjat apróra vágjuk, majd a vajjal, a cukorral és a tejszínnel együtt egy lábasba tesszük és összeforraljuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű