- 25 dkg krémsajt
- 12 dkg porcukor
- 4 tojás
- van. cukor
- 25 dkg babapiskóta
- 2 dl kávé
- rum
- fahéj
- kakaópor
A tojás fehérjét pici sóval felverjük.
A tojás sárgáját összekeverjük a krémsajttal, fahéjjal, vaníliás cukorral.
Összeforgatjuk a felvert tojás fehérjét a krémsajtos kencével.
A kapott krémet a kávéba forgatott babapiskótákkal rétegezzük.
Tészta: A lisztet a vajjal, tojássárgával, pici sóval, 1 ek. cukorral és a tejföllel összegyúrjuk. 1 órát pihentetjük. Kés fok vastagságúra (2 mm.) kinyújtjuk és kb. 24 négyzetre...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéza darált kekszet a margarinnal, cukorral és a kakaóporral elmorzsoljuk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy formázható kemény masszát kapjunk. Egy kisebb méretű tepsibe folpack-ot terít...
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: NehézA túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához. 1-2 órán...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA gesztenyék héját éles kés hegyével kereszt alakban bevágjuk, de vigyázzunk arra, hogy ne sértsük meg a gezstenye húsát. Egy nagyobb, keskeny peremű tepsit vagy sütőlapot béleljün...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű