4-5 db tojás
1 dl tej
1 dl olaj
10 dkg nádcukor
1 vaníliás cukor
1 üveg Dr.Oetker Rum Aroma
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1-2 evőkanál mézeskalácsfűszerkeverék
kevés fahéj
10 dkg kandírozott gyümölcs (lehet vegyes is)
10 dkg durvára vágott dió
5-10 dkg aszalt áfonya
1 narancshéja
10-15 dkg olvasztott étcsokoládé a tetejére
kevés margarin ls liszt a forma kienéséhez.
A kandírozott gyümölcsöt, durvára vágott diót, és aszalt áfonyát rumaromába keverem, hagyom állni.
A tojásokat kikavarjuk a kétféle cukorral, és jöhet bele a tej és az olaj, majd a liszt és sütőpor. A narancshéját belereszelem, majd összekeverem a rumba áztatott kandírozott gyümis, diós, áfonyás keverékkel.
A lisztet egy tálba szitálom, mehet bele a sütőpor,és a mézeskalácsfűszerkeverék, kevés fahéj. Ezt végül a tojásos-gyümis résszel összekeverem,Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntöm.
Kb. 170 fokon alsó-felső sütéssel, kb, 45-50 percig sütöm.
Utána kiöntöm a formából, ha hűlt kicsit, olvasztott étcsokoládéval megkenem a tetejét.
A citromkrémhez felverjük a tejszínhabot a porcukorral és a citromlével - citom reszelt héjjával. Utána összeállítjuk a tejfölös krémet. A magas zsírtartalmú tejfölt porcukorral...
Elkészítési idő: 2 óraA tojássárgáját kihabosítjuk az édesítővel, hozzákeverjük a vajat, a barnarizs-lisztet, a citromhéjat és a vaníliát, majd a tojásfehérjével lazítjuk a tésztát. Megfelezzük, az egyi...
Elkészítési idő:1. A tésztához a hideg vajat felkockázzuk, a lisztben elmorzsoljuk, majd összekeverjük a hozzávalókat, lehetőleg géppel, vagy kézzel. A lényeg, hogy mindenképp jó gyorsan, ugyanis...
Elkészítési idő:1. A tésztához a puha vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat, az írót, az ételfestéket, az ecetet, majd a kakaó...
Elkészítési idő: