4-5 db tojás
1 dl tej
1 dl olaj
10 dkg nádcukor
1 vaníliás cukor
1 üveg Dr.Oetker Rum Aroma
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1-2 evőkanál mézeskalácsfűszerkeverék
kevés fahéj
10 dkg kandírozott gyümölcs (lehet vegyes is)
10 dkg durvára vágott dió
5-10 dkg aszalt áfonya
1 narancshéja
10-15 dkg olvasztott étcsokoládé a tetejére
kevés margarin ls liszt a forma kienéséhez.
A kandírozott gyümölcsöt, durvára vágott diót, és aszalt áfonyát rumaromába keverem, hagyom állni.
A tojásokat kikavarjuk a kétféle cukorral, és jöhet bele a tej és az olaj, majd a liszt és sütőpor. A narancshéját belereszelem, majd összekeverem a rumba áztatott kandírozott gyümis, diós, áfonyás keverékkel.
A lisztet egy tálba szitálom, mehet bele a sütőpor,és a mézeskalácsfűszerkeverék, kevés fahéj. Ezt végül a tojásos-gyümis résszel összekeverem,Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntöm.
Kb. 170 fokon alsó-felső sütéssel, kb, 45-50 percig sütöm.
Utána kiöntöm a formából, ha hűlt kicsit, olvasztott étcsokoládéval megkenem a tetejét.
A ribizlit egy pohár vízzel és 50 g cukorral felfőzzük. 3 tojás sárgáját elkeverjük 50 g cukorral és a liszttel, ha szükséges a ribizli levéből merünk rá, hogy jobban elkeverhető...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A zabkekszet konyhai aprítóban megdaráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, összekeverjük, majd egyenletesen egy sütőpapírral bélelt, 20-21 cm-es k...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tejet elkeverem a sárgájával, a liszttel, egy csipet sóval és a fehérjék keményre vert habjával. Egy serpenyőben felolvaszztom a vajat, beleöntöm a tojásos masszát és kevergetve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az öntethez a cukrot egy magasabb falú edénybe öntjük, és közepes lángon, kavargatás nélkül, néha az edényt átmozgatva addig hevítjük, míg megolvad és szép borostyánszínű karame...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű