- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 3 dl szóda / víz
- csipet só
- 2 evőkanál olaj
Összekeverjük az alapanyagokat, míg csomó mentes nem lesz.
Kicsit kiolajozom a serpenyőt egy ecsettel, majd merőkanalanként kisütöm benne a tésztát.
Először is melegítsd elő a sütőt 200 C-ra. A vajat habosítsd ki a gesztenyepürével .Ha felhabosodott, további habosítás mellett, vékony sugárban csurgasd hozzá az egész tojást,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűa tojásokat főzzük keményre, és nagylyukú sajtreszelőn reszeljük le. A lilahagymát vágjuk apróra, és keverjük a lereszelt tojáshoz a majonézzel, tejföllel, és a mustárral együtt....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap sós vízben a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Leszűrjük, de a főzőléből egy pohárnyit félreteszünk. Amíg fő a lencse egy száraz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a fahéjjal és a sóval összekeverem. A vajat a cukorral és a narancshéjjal keverőgépben habosra keverem, a fordulatot lejjebb veszem és fokozatosan hozzákeverem a liszte...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű