- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 3 dl szóda / víz
- csipet só
- 2 evőkanál olaj
Összekeverjük az alapanyagokat, míg csomó mentes nem lesz.
Kicsit kiolajozom a serpenyőt egy ecsettel, majd merőkanalanként kisütöm benne a tésztát.
A fahéj és cukor mennyiségét rátok bízom, mennyire édesen vagy fűszeresen szeretitek. Szóval a leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és 10 percet pihentetjük, majd kihajtjuk egy cuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágom. A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágom és egy serpenyőben felteszem sülni. A vöröshagymát megpucolom, apró kockákra vágom. A kicsit megpirult, és zsírt...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA szalonnával kezdjük. Kisebb kockára vágjuk és 1ek. olívaolajon kisütjük. A ropogósra sült szalonnát kihalásszuk, a zsiradékot félretesszük. A kenyérsütőgép vagy dagasztógép üstj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSzétvagdostam a csirkeszárnyakat a csonthajlatoknál – van ennek normális neve is, de most ha a fejem tetejére állok sem fog beugrani -, a hegyes végét nem használtam fel (az pl. jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű