3 dl tej
7 csapott evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor
1 db citromból nyert citromhéj
50 dkg tehéntúró
1 ek napraforgó olaj (morzsához)
4 ek zsemlemorzsa (morzsához)
ízlés szerint só
A tejhez búzadarát, vanília cukrot és a kristálycukrot keverünk (ízlés szerint kevés reszelt citromhéjat is).
Majd ezeket felfőzzük tejbegríznek, nagyon sűrűre, és ehhez hozzákeverjük a túrót is.
Kézzel szép gombócokat formázunk. Közben zsemlemorzsát pirítunk egy másik edényben, és a gombócokat beleforgatjuk.
Tálaláskor vanília puding, vagy vaníliásodó is nagyon finom hozzá.
A lisztet elmorzsoljuk a hideg zsírral és a vajjal, majd összedolgozzuk a porcukorral, tojássárgákkal, szódabikarbónával, tejföllel és a citrom levével, héjával. Ha összeállt a tés...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőkészítés: A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a s...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet apró kockára vágjuk. A tojást felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet a majonézt és a lisztet és ös...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű