10 dkg zabpehely
10 dkg dió
3/4 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg puha vaj
8 dkg gyümölcscukor
2 evőkanál frissen reszelt citromhéj
1/2 rúd vanília
1 egész tojás + 1 tojás fehérje
1.) A zabpelyhet kissé megpirítjuk.
2.) A diót kissé megpirítjuk. Mindkettőt megőröljük.
3.) Az őrleményeket elkeverjük a szódabikarbónával.
4.) A többi hozzávalót habosra keverjük. A két keveréket összegyúrjuk. Sütőpapirral bélelt tepsiben kis halmokat rakunk. 8 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
Cseppek: golyókat formálunk belőle és fél órára a fagyasztóba tesszük A cukrot és a rámát kikeverjük majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. A masszát kettéválasztjuk egyik felébe ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kekszet megdaráljuk és összekverjük az olvasztott vajjal. Ezt a mixet a sütőpapíros tortaforma aljába nyomkodjuk, majd 160 fokos sütőben 10 percig sütjük. 2. Amíg a kekszrét...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: NehézA lisztet a hideg margarinnal cukorral, és a tojással robotgéppel összekeverem, majd hűtőbe teszem. A tésztát a hűtőből kivéve 2/3 , 1/ 3 arányban szétosztom. A kétharmad lesz a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézELKÉSZÍTÉS Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy pástétom- vagy őzgerincformát. Egy tálban keverjük össze a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű