10 dkg zabpehely
10 dkg dió
3/4 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg puha vaj
8 dkg gyümölcscukor
2 evőkanál frissen reszelt citromhéj
1/2 rúd vanília
1 egész tojás + 1 tojás fehérje
1.) A zabpelyhet kissé megpirítjuk.
2.) A diót kissé megpirítjuk. Mindkettőt megőröljük.
3.) Az őrleményeket elkeverjük a szódabikarbónával.
4.) A többi hozzávalót habosra keverjük. A két keveréket összegyúrjuk. Sütőpapirral bélelt tepsiben kis halmokat rakunk. 8 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk; először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a többi belevalót is. Kinyújtjuk, a formába fektetjük, és 160 fokos sütőben 15 percig el...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. 2. A hozzávalókat a szilva kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután jól megrakjuk a tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját 1 evőkanál cukorral fehéredésig keverik. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verik. A kétféle masszát egybeforgatják, közben a kakaóval összek...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tejszínt vízgőz felett melegítsd fel, add hozzá a lereszelt marcipánt, és kevergesd, míg fel nem olvad. Keverd hozzá az apróra vágott fehér csokit, keverd tovább, amíg fel nem ol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű