10 dkg zabpehely
10 dkg dió
3/4 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg puha vaj
8 dkg gyümölcscukor
2 evőkanál frissen reszelt citromhéj
1/2 rúd vanília
1 egész tojás + 1 tojás fehérje
1.) A zabpelyhet kissé megpirítjuk.
2.) A diót kissé megpirítjuk. Mindkettőt megőröljük.
3.) Az őrleményeket elkeverjük a szódabikarbónával.
4.) A többi hozzávalót habosra keverjük. A két keveréket összegyúrjuk. Sütőpapirral bélelt tepsiben kis halmokat rakunk. 8 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
Az 500 g vajból, és az összes liszt 20 %-át felhasználva, tehát 200 g lisztből, begyúrjuk a vajalapot. Vigyázzunk, hogy ne olvasszuk meg a vajat és ne is habosítsuk ki. Csak lassan...
Elkészítési idő:A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha nag...
Elkészítési idő: 15 perc1 A mákot a kókusszal ledaráljuk, és a többi száraz hozzávalóval elkeverjük. 2 A többi hozzávalót a banán, és az alma kivételével külön tálban elkeverjük, majd a száraz anyagokat...
Elkészítési idő: 50 perc