Hozzávalók egy 24 cm-es torta bevonásához
250 g kristálycukor
130 ml víz
1 kávéskanál ecet
Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 10 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup.
Áttöltjük az egészet egy tálba és folyamatosan keverjük, amíg langyosra nem hűl a máz. Nem kell nagyon erőteljes mozdulatokkal keverni.
Majd 5-6 perc keverés után elkezd picit sűrűsödni és fehéredni.
Újabb 5-6 perc után eléri a kívánt állagot. Ha fehér mázat szeretnénk, kész is vagyunk, mehet a torta tetejére vagy bevonhatjuk vele a mignont, stb.
Ha színes mázat szeretnénk, egy-két csepp ételfestékkel színezhetjük is,.
A bevonás után kevesebb, mint egy óra alatt a mázunk teljesen megszilárdul.
Ez a mennyiség (az eredeti receptben szereplő adag fele) egy 24 cm-es torta bevonására éppen elég.
Ha mignon vagy sütemény bevonására használjuk, az eredeti adaggal dolgozzunk (500 g cukor/250 ml víz/1 teáskanál ecet).
Ebben az esetben a főzési idő nem 10 hanem 15 perc!
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk. Amikor összeállt, két darabra osztjuk, letakarjuk és egy órán át hűtőben pihentetjük. A tésztákat lisztezett felülete...
Elkészítési idő:Melegítsd elő a sütőt, és vajjal kenj ki egy kuglófformát, liszt helyett szórd meg egy evőkanál kakaóporral. Egy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Olvaszd f...
Elkészítési idő: 70 perc1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. Az almákat vagy a körtéket megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, magházukat kivesszük, majd vékonyan/legyezőszerűen bevágjuk. Beletesszük a...
Elkészítési idő: