: 500 g liszt, 1 cs (7g) szárított élesztő, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliáscukor, csipet só, 2,5 dl langyos tejszín, 2 tojás, 1 tojás fehérje, egy marék mazsola, a bekenéshez 1 tojás sárgája 1 kanál tejjel kikeverve.
Hozzávalók: 500 g liszt, 1 cs (7g) szárított élesztő, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliáscukor, csipet só, 2,5 dl langyos tejszín, 2 tojás, 1 tojás fehérje, egy marék mazsola, a bekenéshez 1 tojás sárgája 1 kanál tejjel kikeverve.
A lisztet összekevertem a szárított élesztővel, és a többi tésztához valóval a robotgép segítségével megdagasztottam (5-7 perc). A recept a hozzávalók között nem sorolta fel konkrétan a mazsolát, de a képen is látszott, hogy van benne, meg én is szeretem, úgyhogy az utolsó 2 percben azt is beledobtam. Langyos helyen kb. 1 órát kelesztettem. Amikor megkelt, átgyúrtam, szétosztottam három részre, ezekből úgy 45 cm hosszú rudakat sodortam és szépen összefontam. A tepsire (sütőpapír!) helyeztem, és még fél órát hagytam pihenni, hogy megint megnőjön.* A második kelesztés végén bekentem a tejes tojássárgájával és betettem az előmelegített sütőbe 190C, 35-40 perc.
Elkészítés: A lisztet, a cukrot, és a sütőport összekeverjük. Majd egy 30x40 cm-es tepsit kikenünk vajjal, és a lisztes keverék feléve meghintjük. A vajat ketté vesszük, és a fel...
Elkészítési idő: 1 üra Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, 1 csipet sóval, a darált mandulával, mogyoróval és az őrölt fűszerekkel, aztán belereszeljük a gyömbért, valamint a citrom és a narancs héját....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mézet összeolvasztjuk a zsírral (vagy vajjal) és hagyjuk kicsit hűlni. Ezután hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját, majd kevergetve a fűszerkeveréket és a tejfölt. Végül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 2,5 dl cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük 7 dkg kristálycukorral, a citrom héjával és 1 tojással. Hozzáadjuk az élesztős tejet, majd s...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes