Bognár László sajtos roló, besameles-mascarponés
12 dkg margarin
3 ek finomliszt
3,5 dl tej
10 dkg reszelt sajt
25 dkg mascarpone
fehérbors, só
reszelt sajt a végeire
a margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, csomómentesre kikeverve dinszteljük pár percig. fokozatosan hozzátesszük a tejet, közben keverve. addig főzzük, amig krém állagú nem lesz. ezután sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a reszelt sajtot, elkeverjük benne, hogy elolvadjon, beletesszük a mascarpone-t, azzal is kikeverjük. ha kihült, beletöltjük a kisütött hengerekbe, a végeit pedig belenyomjuk reszelt sajtba, hogy ráragadjon.
Egészen sűrű tejes rizst főzünk és kiborítjuk megcukrozott gyúródeszkára. Laposra simítjuk majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyik korong közepére egy kis barack-,málna-...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához összedörzsöljük a lisztet, a sütőport, a porcukrot, a citromhéjat és a vajat. Egy egész tojást és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy nyújtható legyen. Ezt elosztjuk háro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A margarint a cukorral habosra keverjük. • Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. • A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos masszához....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tészta összetevőiből kézzel vagy géppel kelt tésztát dagasztunk, kb 30-40 percet kelesztjük. Ezután hosszú kígyót formázunk belőle, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A dar...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes