*50 dkg liszt
*2 tojássárgája
*1 cs. instant èlesztőpor
*2,5 dl langyos tej
*4 ek k.cukor
*1,5 dl ètolaj
*csipet só
Krèmhez:
*5 dl tej
*2 cs. Van. Pudindpor
*5 ek k.cukor
*10 dkg margarin
*1 cs van. Cukor
Kenèshez:
* 1 tojássárgája
*kb 1 kk. Tej
1 dl langyos tejben kevès liszttel ès egy csipet cukorral felfuttatjuk az èlesztőt.
A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott èlesztőt (kovászt),majd a maradèk langyos tejet,tojássárgákat,cukrot,ètolajat,sót ès jól összegyúrjuk.Egy rugalmas,kissè lágy tèsztát kell,hogy kapjunk.Letakarva 1 órát kelesztjük.
Ha a duplájára kelt a tèszta egy lisztezett felületen újból átgyúrjuk ès hosszúkás tèglalap alakúra formázzuk. Ezt 20 egyenlő rèszre osztjuk.Mindegyiket a tenyerünkkel 30 cm hosszúra kisodorjuk ,majd fèlbe hajtjuk ,3-szor megcsavarjuk ès a vègèt alulra tűrjük.
Sütőpapîrral bèlelt tepsibe,egymás mellèrakjuk,letakarjuk ès 30 percig pihentetjük.Addig elèszîtjük a krèmet.->
Megfőzzük a pudingot, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a margarint.
A tèszta tetejèt a tejjel kevert tojássárgájával lekenjük, előmelegîtett sütőben 170-180°-on kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kisült ès kihűlt a tèszta,akkor fèlbe vágjuk ès nyomozsák segîtsègèvel megtöltjük a kalácsokat tetejèt porcukorral megszórjuk.
A piskótát ketté vágjuk ,krémmel megtöltjük és a tetejét is. Gesztenyével díszítjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt a 3 citrom levével és 1 citrom reszelt héjával, a porcukorral és a vaníliáscukorral kikeverjük. A tejszínhabot keményre felverjük. Összekeverjük a kikevert tejföllel, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 200 fokra. Két tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral. A tésztához a szalalkalit futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztet keverjük össze a sóval és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA joghurtos poharat használva mérceként kimérünk mindent és összekeverjük. Sütés 180 fokon 18-20 perc. Kb 30 db lesz .
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű