25 dkg gesztenye massza / ízesített fagyasztott is lehet/
3 ek holland kakaópor
1 ek sárgabarack lekvár
2 ek méz
1 tk őrölt fahéj
10 dkg reszelt kekesz
20dkg étcsoki vagy tejcsoki a bevonáshoz.
Összekeverjük a gesztenye masszát meg a kakaóport és levárt és a mézet meg a fahéjat és annyi kekszet adunk hozzá, hogy lehessen formázni.Hideg helyre tesszük.Egy tálcára teszünk nylon zacskót és kb 1 cm magasságúra nyomkodjuk úgy, hogy a nylon másik felével szépen kisimítjuk. Mikor kihűlt akkor csíkokat vágunk le belőle és kígyókat sodrunk. Felszeleteljük 2,5-3 cm es darabokra és vissza helyezzük a tálcára és egy napot állni hagyjuk. Aztán felmelegítjük a csokoládét és egyenként fogpiszkálóra szúrva a meleg csokiba mártjuk és visszatesszük a tálcára. hideg helyen megdermesztjük a csokit rajta és lehet csomagolni.
Nekem kicsit laza lett a massza és kicsit több kekszet tettem bele.Az állásba is megkeményedik.
A tészta elkészítése előtt érdemes a hozzávalókat betenni a hűtőbe. Az átszitált lisztet öntsük egy gyúródeszkára, adjuk hozzá a kis darabokra vágott margarint, a cukrot...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá az olvasztott, meleg vajat. Keverjük alaposan össze, majd öntsük, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután teg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókból a tésztát kikent, 33x26cm-s tepsiben megsütjük. A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejet a pudingporral felfőzzük, ha kihűlt a margarinnal öss...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet a sütőporral elvegyítjük. 2. Hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a porcukrot és a tojásokat, majd fakanállal egyneművé dolgozzuk. 3. A banánt kis kockákra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű