25 dkg gesztenye massza / ízesített fagyasztott is lehet/
3 ek holland kakaópor
1 ek sárgabarack lekvár
2 ek méz
1 tk őrölt fahéj
10 dkg reszelt kekesz
20dkg étcsoki vagy tejcsoki a bevonáshoz.
Összekeverjük a gesztenye masszát meg a kakaóport és levárt és a mézet meg a fahéjat és annyi kekszet adunk hozzá, hogy lehessen formázni.Hideg helyre tesszük.Egy tálcára teszünk nylon zacskót és kb 1 cm magasságúra nyomkodjuk úgy, hogy a nylon másik felével szépen kisimítjuk. Mikor kihűlt akkor csíkokat vágunk le belőle és kígyókat sodrunk. Felszeleteljük 2,5-3 cm es darabokra és vissza helyezzük a tálcára és egy napot állni hagyjuk. Aztán felmelegítjük a csokoládét és egyenként fogpiszkálóra szúrva a meleg csokiba mártjuk és visszatesszük a tálcára. hideg helyen megdermesztjük a csokit rajta és lehet csomagolni.
Nekem kicsit laza lett a massza és kicsit több kekszet tettem bele.Az állásba is megkeményedik.
A tészta készítése: A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjuk. Ketté osztjuk, és kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. Papírral bélelt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztát a hozzávalókból kevés tejjel összeállítjuk, négy részre osztjuk, és a lapokat megsütjük (nem kell hogy színe legyen, mert akkor kemény lesz a tészta). A krémhez a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát hámozzuk meg, reszeljük le, és alaposan dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Forró olajban evőkanálnyi adagokban süssük ki.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ganache a későbbi felhasználástól függően sokféle lehet, de minden esetben jó minőségű csokoládéból és tejszínből készül. A ganache-hoz általában vajat is szokás adni, ettől sely...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes