menu

Családireceptkönyv.hu

Joghurtos kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg finomliszt

- 1 csomag sütőpor

- 15 dkg margarin

- 20 dkg kristálycukor

- 1 citrom reszelt héja

- 3 tojás

- 2 és fél dl joghurt

- ízlés szerint mazsola, vagy, darabolt dió, apróra vágott csokoládé, mandula, egyéb…


Elkészítés:


A margarint a cukorral kikeverem, csipetnyi sót is teszek bele, majd a citromhéjat, a tojásokat.
A lisztbe belekeverem a sütőport, és felváltva lisztet - és joghurtot keverek a masszához, míg az összes hozzávaló belekerül.
Egy kuglóf formát kivajazok, zsemlemorzsázok, és ebben 1 órát kell sütni kb. 160 - 170 fokon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Joghurt helyett jó a kefír, esetleg a 12 % tejföl ..

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos kalács
Mákos kalács

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A tejet kis lángon meglangyosítjuk, majd az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk,1 mk cukorral elkeverjük és lefedve felfuttatjuk. A lisztet, a c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Foszlós kalàcs
Foszlós kalàcs

Dagasztóba rakjuk a hozzávalókat az élesztőt a margarint akkor adjuk hozzá mikor az élesztőt a lisztel elkeverte a gép, két-három részletben adjuk a tésztához, így könnyebben felve...

Elkészítési idő: 1,5 ó
Nehézség: Közepes
share
Avatar Brióskoszorú
Brióskoszorú

Mérjük ki és készítsük elő a hozzávalókat. Az élesztőt morzsoljuk össze és keverjük el egy csészében a langyos tejjel és 1 tk cukorral. A maradék cukrot, vaníliacukrot, puha (!) va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Extra puha csíkos kalács
Extra puha csíkos kalács

A ThangZonggal együtt bedagasztom a tésztát, de a vajat csak a legvégén adom hozzá! A tésztát kettéosztom és az egyik felébe beledolgozom a feloldott kakaót. 30 perc pihi Kinyú...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk