35 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojás
- 2 és fél dl joghurt
- ízlés szerint mazsola, vagy, darabolt dió, apróra vágott csokoládé, mandula, egyéb…
A margarint a cukorral kikeverem, csipetnyi sót is teszek bele, majd a citromhéjat, a tojásokat.
A lisztbe belekeverem a sütőport, és felváltva lisztet - és joghurtot keverek a masszához, míg az összes hozzávaló belekerül.
Egy kuglóf formát kivajazok, zsemlemorzsázok, és ebben 1 órát kell sütni kb. 160 - 170 fokon.
Joghurt helyett jó a kefír, esetleg a 12 % tejföl ..
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A tejet kis lángon meglangyosítjuk, majd az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk,1 mk cukorral elkeverjük és lefedve felfuttatjuk. A lisztet, a c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztóba rakjuk a hozzávalókat az élesztőt a margarint akkor adjuk hozzá mikor az élesztőt a lisztel elkeverte a gép, két-három részletben adjuk a tésztához, így könnyebben felve...
Elkészítési idő: 1,5 ó Nehézség: KözepesMérjük ki és készítsük elő a hozzávalókat. Az élesztőt morzsoljuk össze és keverjük el egy csészében a langyos tejjel és 1 tk cukorral. A maradék cukrot, vaníliacukrot, puha (!) va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ThangZonggal együtt bedagasztom a tésztát, de a vajat csak a legvégén adom hozzá! A tésztát kettéosztom és az egyik felébe beledolgozom a feloldott kakaót. 30 perc pihi Kinyú...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű