35 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojás
- 2 és fél dl joghurt
- ízlés szerint mazsola, vagy, darabolt dió, apróra vágott csokoládé, mandula, egyéb…
A margarint a cukorral kikeverem, csipetnyi sót is teszek bele, majd a citromhéjat, a tojásokat.
A lisztbe belekeverem a sütőport, és felváltva lisztet - és joghurtot keverek a masszához, míg az összes hozzávaló belekerül.
Egy kuglóf formát kivajazok, zsemlemorzsázok, és ebben 1 órát kell sütni kb. 160 - 170 fokon.
Joghurt helyett jó a kefír, esetleg a 12 % tejföl ..
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval és összemorzsoljuk a vajjal. Hozzágyúrjuk a felfuttatott élesztőt, a rozmaringot és a...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes1. Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. 2. Közben kimérjük a lisztet, beletesszük a porcukrot és a sót. 3. Hozzáöntjük az élesztőt, 1,5 dl tejet, a vajat és a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot a tojássárgájával, a langyos vízzel és az étolajjal kikeverjük. Az étolajat lassan adagoljuk hozzá, hogy össze ne kapja. Utoljára a lisztet és a felvert tojásfehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat dagasztó gépben vagy kenyérsütőgépben összedolgozni, a tésztát duplájára kelni hagyjuk, utána két fele osztjuk, kinyújtjuk és dióval, mákkal vagy kakaóval töltsük, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű