20 dkg kristálycukor, 20 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1/2 csomag sütőpor, 1 db tojás, 1/2 kg kimagozott meggy.
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és jól kikeverjük. Folyékony masszát kell kapnunk.
Ezt egyenletesen beleöntjük egy előre kivajazott, kilisztezett tepsibe.
A meggyet jól lecsurgatjuk és megszórjuk őrölt fahéjjal, majd zsemlemorzsával.
A folyékony massza tetejére egyenletesen osszuk el a gyümölcsöt.
Előmelegített sütőbe, 180 fokon 1/2 óra alatt megsül. Fogvájóval szurkáljuk meg, ha már nem tapad rá a tészta, akkor megsült.
Pár perces pihentetés után szeletelhető és porcukorral vagy vaníliáscukorral tálaláskor megszórhatjuk a tetejét.
1. Keverjük össze a chia magokat a mandulatejjel egy tálban vagy befőttesüvegben. 2. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe éjszakára állni. 3. Reggel, amikor már kocsonyás, puding á...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA margarint keverjük ki a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a folyadékkal összekeverjük. Hozzákeverjük a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat habosra keverem a cukorral, a kakaóval, a rum felével, 10 dkg mascarponéval, majd hozzáteszem a darált kekszet, a fekete kávét és jól összedolgozom. 2. Közben a gesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz