20 dkg kristálycukor, 20 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1/2 csomag sütőpor, 1 db tojás, 1/2 kg kimagozott meggy.
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és jól kikeverjük. Folyékony masszát kell kapnunk.
Ezt egyenletesen beleöntjük egy előre kivajazott, kilisztezett tepsibe.
A meggyet jól lecsurgatjuk és megszórjuk őrölt fahéjjal, majd zsemlemorzsával.
A folyékony massza tetejére egyenletesen osszuk el a gyümölcsöt.
Előmelegített sütőbe, 180 fokon 1/2 óra alatt megsül. Fogvájóval szurkáljuk meg, ha már nem tapad rá a tészta, akkor megsült.
Pár perces pihentetés után szeletelhető és porcukorral vagy vaníliáscukorral tálaláskor megszórhatjuk a tetejét.
1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgájával, rummal, sóval jól összedolgozzuk. (Ha túl keménynek tűnik, pici tejet adunk hozzá, liszttől függ...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A darált kekszet,meleg tejet, szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot összegyúrjuk majd kettő egyenlő részre osztjuk. 2.Az egyik felébe bele gyúrjuk a kakaót és a rumot. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzítés menete Egy 32 x 23 cm-es tepsit előkészítünk, a sütőt pedig bekapcsoljuk és a hőfokot 180 fokra állítjuk. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá ver...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük. A tésztából golyócskákat formálu...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű