Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kekszgyártás kinyomóval


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
18 dkg vaj / margarin de akár vegyesen is
7 dkg kristálycukor
1 cs. vaniliás cukor
csipetnyi só
1 tojás
+ kakaó / fűszerek / kókusz /kávé stb. stb. tetszés szerint

Elkészítés:


A vajat a cukorral és a vaniliás cukorral jól kihabosítottam, majd hozzáadtam az enyhén felvert tojást. Tovább vertem nagy fordulaton, amíg tökéletesen elvegyültek.
Kanalanként adagoltam hozzá a sóval és fűszerekkel elkevert lisztet, közben folyamatosan kevertem itt már a dagasztó szárral. Ha nagyon kemény, mert pl. túl kicsi volt a tojás, akkor 1 evőkanálnyi tejjel lehet hígítani. Egyben maradó, de puha állagú masszát kell kapnunk.

A masszát 3 felé osztottam nagyjából, mert 3 féle mintát akartam készíteni. Egy-egy adagot beletömködtem a hengerbe, majd az előzőleg zsírtalanított hideg tepsibe nyomtam... ööö... itt azért elkelt az erős férfikéz ☺ A szerkezetnek 2 állása van, ami az egy nyomással kikerülö mennyiséget szabályozza. A nagyobbik méretet választottam ki, így lett 40 db keksz. Ezt két tepsiben sütöttem ki, mert távolságot kell köztük hagyni.
Nagyon lényeges a zsírtalanított és hideg tepsi.... különben nem ragad oda a tészta. Sütőpapírt ehhez nem szabad használni.
175ºC-on alsó-felső állásban 20-23 perc alatt készre sülnek a kekszek. Nem ragadnak oda a tepsihez, gyönyörűen kiszedhetők. Fémdobozban lezárva eláll, rá lehet járni. Nagyon finom omlós kekszek lesznek belőle.

Kekszgyártás kinyomóval

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurtos meggy fagylalt
Joghurtos meggy fagylalt

A magozott meggyet, a joghurtot és a cukrot összeturmixoljuk úgy, hogy ne legyen teljesen pépes. A tejszínhabot felverjük és beleforgatjuk a meggyes-joghurtos keverékbe. Az egészet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Máglyarakás muffin
Máglyarakás muffin

Az almát megmosom, meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem majd a vajon megpárolom a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A tojássárgáját a cukorral habosra keverem. A kif...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Elefántkönnycsepp
Elefántkönnycsepp

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, ned...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Sajtos csiga
Sajtos csiga

A tésztát mindig a sütés elötti este kell összeállítani. Ehhez a margarin felét (125 gram) a liszttel (250 gram) elmorzsoljuk, a fele sóval (1 mokkáskanál) és a sütőporral (fél cso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk