Piskóta, ami nem esik össze
Tojásonként 3 dkg cukrot, 3 dkg lisztet használok, és 1/2 cs sütőport.
Elkészítés:
A tojást kettéválasztom. A fehérjét felverem a fele cukorral (nem kő keményre), majd a sárgáját is kikeverem a cukor másik felével. A sárgáját hozzákeverem a fehérjéhez. Nem sokáig keverem, csak hogy elkeverdjen a sárgája. A lisztet 1/2 cs sütőporral a tojáshoz keverem fakanállal, óvatosan, nem töröm a habot. A forma alját sütőpapírral kibélelem. Az oldalát nem zsírozom, nem papírozom. Beleteszem a tésztát, és középről haladva kihúzom a tésztát a forma pereméig egy habkártyával, vagy fakanállal. 180 fokon sütöm légkeveréssel, kb. 35-40 percig, kinek milyen a sütője! Ha megsült, elzárom a gázt, kicsit kinyitom az ajtaját, és bent hagyom még 10 percig, majd körbevágom a tésztát, lisztezett deszkára borítom. A sütőpapírt lehúzom róla. A tészta alja lesz a teteje!
A túrót egy villával összetörjük és minden hozzávalóval jól elkeverjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd púpozott teáskanálnyi adagokat pottyantunk az olajba és mindkét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Krémes sütik > Mimóza szelet Mimóza szelet recept Mimóza szelet Beküldve: 2012.07.14. Kategória: Krémes sütik Küldte: Va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztet és a margarint összemorzsoljuk, utána az élesztős tejet, szódabikarbóna, porcukor, vaníliáscukor, tejföl, tojássárga: Összedolgozzuk, 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, töltjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat gyúrjuk össze, majd pár perc pihentetés után nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra a tésztát. Ezután tetszőleges nagyságúra szaggassuk ki. Előmelegített 180°C-os sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű