• 50 dkg leveles tészta
krémhez:
8 dl habtejszín
• 8 dl víz
• 6 evőkanál cukor
• 4 csomag vaníliás puding
1. A pudingot a vízzel és a cukorral simára keverjük, majd sűrűre főzzük.
2. Amíg kihűl, a tésztát olvasztás után négy részre vágjuk.
3. Vékonyra nyújtjuk, s 250 °C-on kisütjük.
4. Kb. 3-5 perc alatt megsül, de folyamatos odafigyelést igényel.
(célszerű sütőpapírt használni)
5. Ha kihűlt a puding, tegyük hozzá a habtejszínt, majd 10-15 percig
keverjük robotmixerrel.
6. A lapokat rétegesen kenjük meg a krémmel, a tetejét pedig szórjuk meg
porcukorral.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával. A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel. A cukros sárgájához hozzá...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KözepesA gyümölcsöt főzzük össze 8 dkg nyírfacukorral, majd hűtsük le. Szórjuk a joghurtba a maradék nyírfacukrot és a vaníliát, és alaposan keverjük el. A tejszínt verjük fel. Óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Ezt összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű