• 50 dkg leveles tészta
krémhez:
8 dl habtejszín
• 8 dl víz
• 6 evőkanál cukor
• 4 csomag vaníliás puding
1. A pudingot a vízzel és a cukorral simára keverjük, majd sűrűre főzzük.
2. Amíg kihűl, a tésztát olvasztás után négy részre vágjuk.
3. Vékonyra nyújtjuk, s 250 °C-on kisütjük.
4. Kb. 3-5 perc alatt megsül, de folyamatos odafigyelést igényel.
(célszerű sütőpapírt használni)
5. Ha kihűlt a puding, tegyük hozzá a habtejszínt, majd 10-15 percig
keverjük robotmixerrel.
6. A lapokat rétegesen kenjük meg a krémmel, a tetejét pedig szórjuk meg
porcukorral.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, porcukorral, sóval és a narancs reszelt héjának a felével. Adunk hozzá 10 dkg hideg felkockázott vajat és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját elkevertem a kristálycukorral (ekkora mennyiségű cukorral csak morzsalékosra tudjuk keverni, nem a szokásos habosra-krémesre). 2. Hozzáadtam a zsírt, és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindenekelőtt megcsináljuk a tésztát, azaz a banán "panírját". Ez abból áll, hogy három evőkanál finomlisztet és két evőkanál keményítőt összekeverünk kevés sütőporral, a tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelverjük a habtejszínt. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a citrom héját és levét, valamint a porcukrot, majd az így kapott krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű