24 mini kiflihez 17,5 dkg liszt, 15 dkg főtt, áttört krumpli,3 evőkanál olívaolaj,1 tojássárgája,1,5 dkg élesztő,0,5 dl tej,cukor,só,1 tojás
köménymag,fekete hagymamag
Langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet összekeverjük a sóval.
Amikor az élesztő felfutott a liszthez hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát, az élesztőt, a tojássárgáját és az olívaolajat.
A tésztát összekeverjük, majd összegyúrjuk, három egyforma darabra vágjuk, és kis cipókat formázunk belőle. 25 percig pihentetjük.
Pihentetés után a cipókból palacsinta méretű köröket nyújtunk és nyolc-nyolc cikkelyre felvágjuk őket.
A cikkelyeket, a szélesebb felüktől indulva kifli formájúra feltekerjük.
Az elkészült kifliket 10 percig újra pihentetjük.
Ezután megkenjük őket a felvert tojással és megszórjuk köménymaggal vagy fekete hagymamaggal vagy akár pirospaprikával vagy sajttal.
180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük.
A lisztet a vajjal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, ide tesszük a tojássárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Gyors mozdulattal összegyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgát habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaót, majd az olajat is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre felvert habját, és s...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA forró tejbe beleszórjuk a cukrot, a sót, majd forrás közben a grízt is, és az egészet jó keményre főzzük. Ha kihűlt, 2 egész tojással alaposan kikeverjük. Ezután deszkára borít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű