Vienetta
4 egész tojás
25 dkg kristálycukor
1 dl étolaj
1 dl tej
30 dkg liszt
1 sütőpor
krém :
2 csomag tejszínízű pudingpor
6 dl tej
20dkg margarin
15 dkg porcukor
10 dkg étcsoki + 5 dkg margarin
a pudingport a 6 dcl tejjel megfőzőm, kihűtöm, majd összekeverem a cukros margarinnal ezzel kenem a lapokat,,,, az étcsokit a margarinnal gőz felett felolvasztom ezzel fogom csurgatni a megkent lapokat
A tojásokat kikeverem a cukorral olyanra, hogy a cukor már ne ropogjon, apránként hozzáadom az étolajat és a tejet, ezzel is keverem picit és a végén kerül bele a liszt és a sütőpor. (én a kimért lisztbe még a mérlegen beleteszem a sütőport)
Miután ezek megvannak,zsírozott lisztezett tepsiben( én sütőpapírt használok ) megsütöm
A tésztát egyszer hosszában kettévágom, majd kereszbe is kapok 4 hosszú lapot. Az elsőt megkenem a krémmel kanállal csurgatok rá felolvasztott csokit ( Ugy ahogy a vienettán is van ). rá a következő lapokat ugyanígy, a tetejét is megkenem meg az oldalát is A tetejére szintén csurgatom a csokit ugy hogy lefollyon az oldalára is. ha rádermed a csoki kész :-)
Ezzel a tésztával készítem az almás krémest is !
A tojásfehérjét a cukorral gőz felett sűrű habbá verjük. Közben pár csepp ecetet adunk hozzá. A tepsibe kis halmokat rakunk és gyenge de egyenletes tűznél sütjük ill. szárítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrtam,ha még kicsit ragad a kezünkhöz összeállítás után,akkor csak a kezünket lisztezzük és újra gyúrjuk,míg egy könnyen formálható,de nem ragacsos tésztát kapunk P...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet és az enyhén megolvasztott vajat késes aprítóba tesszük, és az egészet összekeverjük, amíg a keksz morzsás nem lesz, és a vaj el nem oszlik egyenletesen. Egy 24 cm tort...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű