1 fej vöröshagyma
4 zöldpaprika
1 paradicsom
4-5 közepes gomba
0,5 dl tejszín
Vöröshagymát kevés olíván megpároljuk, hozzáadjuk a gombát, megszórjuk piros paprikával, s zsírjára sütjük. Beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, s a tejszínt, s puhulásig főzzük. A végén ízlés szerint tehetünk hozzá tejfölt.
A cukkinit megmossuk, felszeleteljük, majd sózzuk. 10 percig állni hagyjuk, majd panírozzuk a szokásos módon - liszt, tojás, zsemlyemorzsa. Utána olajat melegítünk egy serpenyőben...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1kg karfiolt megmostam és rózsáira szedtem. 40 dkg gombát szeleteltem (nekem a fagyasztóban volt vargánya gomba), bármilyen általunk szeretett gomba megfelel a célra. Egy nagy fej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, a két tojásfehérjét enyhén felverjük, összekeverjük. Golyókat formálunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű