30 dkg alma (magház nélkül)
30 dkg zabpehely
5 dkg nyírfacukor
5 dkg olvasztott vaj
7 dkg keserű csoki (legalább 70%-os)
A megmosott almákat reszeljük le. (Az eredeti receptben meg volt pucolva, de én szándékosan rajta hagytam a héját. Abban van a vitamin! :-D Nem utolsó sorban pedig olyan szép a kész müzliben). Keverjük hozzá a zabpelyhet, a nyírfacukrot és az olvasztott vajat, végül az apróra vágott csokit.
Simítsuk sütőpapírral bélelt 25*30-as tepsibe (vagy közel ekkorába), és alaposan nyomkodjuk le. 160 fokra előmelegített sütőben süssük-szárítsuk egy órán át. Ha kihűlt, szeleteljük fel. Ha nagyon potyogna, tegyük be a hűtőbe, nagyon jól összeáll
A cukrot a mézzel, a tejjel, a tojással, a margarinnal és a sütőporral összekeverjük, gőz fölött 15 percig, habzásig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet. A tésztát 4...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizsből, tejből, cukorból tejberizst készítünk. Jó puhára főzzük, ha kész, hűlni hagyjuk. Közben a gyümölcsöket apró kockákra vágjuk, a mazsolát langyos vízbe áztassuk be. A tejs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, kissé kemény őszibarackot karikákra vágjuk. A lisztből a tojássárgával és kevés vízzel sűrű palacsintatésztát készítünk, majd belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a hozzávalókat összekeverjük az eper kivételével - sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük -tetejét kirakjuk a hosszában ketté vágott eper szemekkel --előmelegített sütőben 180...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű