30 dkg alma (magház nélkül)
30 dkg zabpehely
5 dkg nyírfacukor
5 dkg olvasztott vaj
7 dkg keserű csoki (legalább 70%-os)
A megmosott almákat reszeljük le. (Az eredeti receptben meg volt pucolva, de én szándékosan rajta hagytam a héját. Abban van a vitamin! :-D Nem utolsó sorban pedig olyan szép a kész müzliben). Keverjük hozzá a zabpelyhet, a nyírfacukrot és az olvasztott vajat, végül az apróra vágott csokit.
Simítsuk sütőpapírral bélelt 25*30-as tepsibe (vagy közel ekkorába), és alaposan nyomkodjuk le. 160 fokra előmelegített sütőben süssük-szárítsuk egy órán át. Ha kihűlt, szeleteljük fel. Ha nagyon potyogna, tegyük be a hűtőbe, nagyon jól összeáll
Lassú tűzön olvasszuk össze a mézet és a vajat. Míg ez hűl, keverjük össze a liszt kivételével a többi hozzávalót. A keverékhez adjuk hozzá a meghűlt vajas méz egyvelegét, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet öntsd bele egy kis lábasba, a kakaót és a Ramát is tedd hozzá. Kevergetve forrald fel, majd vedd le a tűzről. 2. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával keverd ös...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű◾️Az almákat félbevágjuk, a magházukat pedig eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. ◾️Egy lábasban vizet forralunk, beletesszük az édesítőt, a citrom levét, és ha forr az almákat is....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A liszttel összekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát. A Ramát, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes