25 dkg túró
2 tojás sárgája
2 dl tej
5 dkg nyírfacukor
1 csipet só
1 kk vanília velő
A sárgabarack szószhoz:
20 dkg sárgabarack (tisztítva mérve
3-4 dkg nyírfacukor por
pár csepp citromlé
(1 púpos tk főzős vaníliás pudingpor)
A tojások sárgáját keverjük fehéredésig a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a csipet sót és a vanília magokat. Öntsük fel a tejjel és takarék lángon (kevésbé gyakorlottak vízgőz fölött) állandóan kevergetve főzzük addig, míg besűrűsödik. Hűtsük le a vanília krémet, majd botmixerrel keverjük simára a túróval. Osszuk szét 4 pohárban (vagy csinos kis csatos üvegben) és tegyük be a hűtőbe. A sárgabarack szószhoz a kimagozott gyümölcsöt locsoljuk meg pár csepp citromlével, szórjuk meg a nyírfacukor porral és turmixoljuk le. Akár késznek is nyilváníthatjuk ezen a ponton. Nekem így nyersen is nagyon ízlett. ha kicsit sűrűbbre szeretnénk, akkor keverjünk el benne egy púpos tk vaníliás pudingport és forraljuk fel. Amikor langyosra hűlt, osszuk el a krémtúró tetején és fogyasztásig tartsuk hűtőben.
A tojásokhoz keverjük a cukrot és a citromhéjat, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet, a vajat és a mákot. Ezt olajjal kikent madeleine formákba töltjük, majd 190 fokon kb. 10 pe...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyűa tojásokat elkeverjük a cukorral + vanilia -lassan adogatjuk bele az olajat - hozzákavarjuk a joghurtot + - + a lisztet amibe belekevertük a sütöport -belekeverjük a reszelt s...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA hozzávalókból rugalmas tésztát készítettem, majd letakarva pihentettem, míg elkészítettem a rántást. A zsírt felmelegítettem, majd a lisztet halvány zsemleszínűre pirítottam benn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, tojássárgáját,tojásfehérjéket habbá verve, vaníliás cukrot, kristálycukrot, csipet sót tejjel csomómentesre keverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Közepes nagyság...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű