300 g magozott meggy
700 ml víz
1 rúd fahéj
2 szem szegfűszeg
3 ek folyékony édesítő
200 ml tejszín
20 g főzős puncs puding (fél csomag)
2 tk rum aroma
A meggyet öntsük fel a vízzel és adjuk hozzá az édesítőt. Dobjuk bele a fahéj rudat és a szegfűszeget. Főzzük puhára a gyümölcsöt. Vegyük ki a fűszereket. A tejszínben keverjük el csomómentesen a pudingport. Merjünk bele egy kis forró levest, keverjük el, majd az egészet öntsük vissza a többihez. Állandóan kevergetve forraljuk fel. Ha ez megtörtént, kész is van. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a rum aromát és jól hűtsük be mielőtt fogyasztanánk.
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/06/puncsos-meggyleves-diabetikus.html
Földiepres tiramisu recept Keverjük el a vizet, a cukrot és a mézet egy kisebb edényben, majd főzzük ezt a keveréket közepes hőmérsékleten addig, amíg a cukor teljesen fel nem o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackokat alaposan tisztítsd meg, magjukat vedd ki. A gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízbe tesszük fel főni, hogy épp ellepje. Beleszórjuk a cukrokat. A cukor men...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 ek-lal több tejföl kell bele. Azonnal kinyújtju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű