1 kg alma
7 dl fehérbor
15 dkg cukor
2-3 kardamommag
4-5 citromkarika
Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházát, és kisebb darabokra szeleteljük a gyümölcsöt. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a kardamomot, a citrom-karikát, felöntjük a borral és annyi vízzel, amennyi a borral együtt 2-3 ujjnyira ellepi. 20 percig főzzük, azután kivesszük a citromot, a kardamommagot, és félreteszünk belőle két merőkanálnyi almát.
A fazékban maradt levest turmixoljuk, további 10 percig főzzük, majd hozzákeverjük a főtt almát. Hidegen és melegen is fogyasztható.
A hagymát apróra vágjuk, a csirke mellett vékony csíkokra vágjuk, a májat megmossuk, feldaraboljuk, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a ha...
Elkészítési idő: 60 perc1. A cukkinit meghámozzuk, a belsejét kiszedjük, nagylyukú reszelőn lereszeljük. 2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. A reszelt cukkinihoz adjuk, együtt pároljuk...
Elkészítési idő: 30 percMegmosom és feldarabolom a káposztát és a krumplit. sós vízben felteszem, hozzáadom a fokhagymát, köményt és babérlevelet. Mikor megfőtt paprikás tejfölös rántást készítek rá, majd...
Elkészítési idő: