1 kg alma
7 dl fehérbor
15 dkg cukor
2-3 kardamommag
4-5 citromkarika
Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházát, és kisebb darabokra szeleteljük a gyümölcsöt. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a kardamomot, a citrom-karikát, felöntjük a borral és annyi vízzel, amennyi a borral együtt 2-3 ujjnyira ellepi. 20 percig főzzük, azután kivesszük a citromot, a kardamommagot, és félreteszünk belőle két merőkanálnyi almát.
A fazékban maradt levest turmixoljuk, további 10 percig főzzük, majd hozzákeverjük a főtt almát. Hidegen és melegen is fogyasztható.
A vöröshagymát és fokhagymát megpucolom, kis kockákra vágom és kevés olajon megpirítom, majd rárakom a karikákra vágott répákat és kicsit együtt pirítom. Felöntöm vízzel és belerak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgát megtisztítjuk, megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A spárgasípok „fejét” félretesszük. A spárgadarabokat a felforrósított vajon egy kicsit átforgatjuk, vigyázva, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zúzott fokhagymát a kókuszzsíron megpirítjuk, rászórjuk a lisztet, és átforgatjuk. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az alaplevet és a tejszínt. Ízesítjük, majd az apró dara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosban kevés olajon megpirítottam a gyömbért, újhagymát és fokhagymát. Felöntöttem zöldségalaplével, majd beletettem a zöldségeket is (a konzerv levét leszűrtem, az nem kell...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz