Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pacal leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg pacal
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1/2 zeller
1 nagy fej foghagyma
5-6 darab piros parika (savanyított)
1 csípos paprika
3 tojássárga
5 dl tejföl
2 evőkanál liszt

bors
ételízesítő
ízlés szerint ecet

Elkészítés:


Elkészítés: Vékony csíkokra vágom a pacalt, és felteszem főni. Amikor megfőtt, leszűröm és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem nagylyukú reszelőn. Megpárolom kevés olajon, hozzaadom a pacalt, majd felengedem 3-4 liter vizzel. A zúzott fokhagymát a leveshez adom, sózom, borsozom, és készre főzöm. A paprikát hosszú, vékony csíkokra vágom, a csípős paprikát fölkarikázom, és ezeket is a leveshez adom. A lisztet, a tojássárgákat és a tejfölt simára keverem, felengedem vízzel, és szűrő segítségével behabarom a levest. Ízlés szerint ecettel savanyítom. Forrón tálalom, tejfelt, ecetet és csípős paprikát adok mellé.

Pacal leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyagombóc leves
Burgonyagombóc leves

Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és felengedjük vízzel. A burgonyagombóc hozzávalóiból...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvi
Karalábéleves
Karalábéleves

A zöldségeket fölvágom. Zsiradékban megpirítom. Egy főzökanál lisztet teszek bele, majd őrölt paprikát. Vízzel fölengedem, megsózom. Fölforralom. Petrezselyemzöldet, vegetát teszek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkeraguleves - tárkonyos
Csirkeraguleves - tárkonyos

1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. 2. Egy lábosban felhevítjük az olajat, és a húst fehéredésig pirítjuk. 3. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. 4. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Sárgaborsó leves füstölt hússal recept
Sárgaborsó leves füstölt hússal recept

Előző este beáztatom a feles borsót és a füstölt húst. Másnap a zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom finomliszttel, állandó keverés mellett 1-2 percig p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk