fél kg. laska gomba
1db. kisebb fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
Fél kg. krumpli
5db. keményre főtt tojás
1 db. tejföl
reszelt trappista sajt
Laskagombát pörköltnek elkészítem, megpárolom a megpucolt krumplit, keményre megfőzöm a tojásokat.
A felkarikázott párolt krumplit a tepsiben elterítem a felét, ráöntöm a gombapörköltet, ráterítem a felkarikázott keményrefőtt tojásokat, betakarom a felkarikázott párolt krumpli második felével. Utána a tejfölt elkeverem a reszelt sattal, és rákenem a krumplira. Addig teszem be a sütőbe, míg színt kap a tejfölös sajt
1. Mindent szépen megtisztítunk, feldarabolunk. 2. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát. 3. Hozzáadjuk a paprikát, a répát, a petrezselyemgyökeret és a gombát. Sózzuk, borsozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBrokkolit puhára főzzük, majd ha kihűlt apróra vágjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, tepsibe, zsír papírra kanalazzuk kis kupacokat, megformázzuk picit. 180 °C - on 35- 40 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombák szárát távolítsuk el, a kalapjukat mossuk meg, és vágjuk őket félbe. Tegyünk 70 gramm lisztet egy tálba, majd forgassuk bele a gombákat, rázzuk le róluk a felesleges liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karfiolt vágd ketté, majd a középső felületeiről ujjnyi vastag szeleteket vágj le. Úgyelj arra, hogy a karfiol közepéből vágd ezeket a szeleteket, hogy a torzsa szépen összeta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű